Frykter det kan ta tid

OSLO/MOLDE (Dagbladet): Statsminister Kjell Magne Bondeviks far, Johannes Bondevik (93), er bekymret for sønnen og frykter at han trenger mer enn ei uke på å gjenvinne krefter og livsmot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det går fort å rive ned et menneske. Det tar lengre tid å bygge opp igjen, sier Johannes Bondevik til Dagbladet.

Han snakket i går kveld med sønnen, mens statsministeren var ute og gikk tur i Østmarka sammen med kona Bjørg. Også Bjørg er sykemeldt fra sin jobb i KrFs studieforbund.
- Det går bedre med ham, men det tar nok tid, det her, sier Johannes Bondevik.

Hjemme hos Johannes Bondevik i Molde kimte telefonene i går, og både venner og familie sendte blomster til statsministerens far. Kjell Magne Bondevik var på besøk hjemme hos faren i Molde for to uker siden.

Da opplevde Johannes Bondevik sønnen som mer sliten og dradd enn det han hadde sett tidligere.

- Til vanlig snakker Kjell Magne lite om det, selv om han kan synes at han har det slitsomt. Men denne gangen bekreftet Kjell Magne at han var sliten og at han hadde hatt en tøff tid, sier faren.

- Han ba meg huske på ham og be for ham, for nå trengte han styrke, sier han.

Advarte sønnen

Kjell Magne Bondevik har mange ganger understreket betydningen av sin egen trygge oppvekst og har karakterisert faren som det klokeste mennesket han kjenner. Da Kjell Magne Bondevik fylte 50 år knappe to uker før valget i fjor, advarte faren ham mot å bli statsminister.

- Som statsminister blir en alles hoggestabbe. Det fortjener ikke Kjell Magne, sa Johannes Bondevik i sin fødselsdagshilsen til sønnen.
Nå får Johannes Bondevik sine dystre spådommer bekreftet.

- Det har blitt for tøft. Kjell Magne og regjeringen har møtt liten forståelse fra andre parter. I tillegg ser det ut som om regjeringen skal måtte ta belastningen og ansvaret for det som skjer både i Russland og Japan.

Søvnproblemer

De siste ukene har Kjell Magne Bondevik hatt problemer med å få sove og har måttet ty til innsovningsmidler.
Statsministeren har også i denne perioden hatt regelmessig telefonkontakt med faren i Molde. Likevel kom sykemeldingen som en overraskelse på faren og hans kone Guro Sande Bondevik. Det var Kjell Magne Bondeviks storesøster Inger Johanne Wremer som ringte faren med beskjeden søndag kveld.

Johannes Bondevik kjenner sin sønn som både sterk og utholdende. Nå er han imidlertid bekymret for at Kjell Magne trenger mer enn ei uke på å finne tilbake til sin gamle styrke.

BA OM FORBØNN: - Kjell Magne har fortlat oss at han er sliten og at han har hatt en tøff tid. Han ba meg huske på ham, og be for ham, for nå trenger han styrke, sier faren Johannnes Bondevik til Dagbladet.