Frykter det kan ta tid

OSLO/MOLDE (Dagbladet): Statsminister Kjell Magne Bondeviks far, Johannes Bondevik (93), er bekymret for sønnen og frykter at han trenger mer enn ei uke på å gjenvinne krefter og livsmot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det går fort å rive ned et menneske. Det tar lengre tid å bygge opp igjen, sier Johannes Bondevik til Dagbladet.

Han snakket i går kveld med sønnen, mens statsministeren var ute og gikk tur i Østmarka sammen med kona Bjørg. Også Bjørg er sykemeldt fra sin jobb i KrFs studieforbund. - Det går bedre med ham, men det tar nok tid, det her, sier Johannes Bondevik.

Hjemme hos Johannes Bondevik i Molde kimte telefonene i går, og både venner og familie sendte blomster til statsministerens far. Kjell Magne Bondevik var på besøk hjemme hos faren i Molde for to uker siden.

Da opplevde Johannes Bondevik sønnen som mer sliten og dradd enn det han hadde sett tidligere.

- Til vanlig snakker Kjell Magne lite om det, selv om han kan synes at han har det slitsomt. Men denne gangen bekreftet Kjell Magne at han var sliten og at han hadde hatt en tøff tid, sier faren.

- Han ba meg huske på ham og be for ham, for nå trengte han styrke, sier han.

Advarte sønnen

Kjell Magne Bondevik har mange ganger understreket betydningen av sin egen trygge oppvekst og har karakterisert faren som det klokeste mennesket han kjenner. Da Kjell Magne Bondevik fylte 50 år knappe to uker før valget i fjor, advarte faren ham mot å bli statsminister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer