GIKK PÅ GRUNN: 12 personer er bekreftet omkommet etter at cruiseskipet Costa Concordia grunnstøtte forrige fredag. 20 personer er fortsatt savnet. Foto: Scanpix/AP Photo/Enzo Russo
GIKK PÅ GRUNN: 12 personer er bekreftet omkommet etter at cruiseskipet Costa Concordia grunnstøtte forrige fredag. 20 personer er fortsatt savnet. Foto: Scanpix/AP Photo/Enzo RussoVis mer

Frykter det var flere passasjerer på cruiseskipet

Kan være flere savnede enn de 20 som dykkerne leter etter nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan ha vært passasjerer om bord på det havarerte cruiseskipet Costa Concordia som ikke var registrert, frykter italienske myndigheter.

Det betyr i så fall at det er flere savnede enn de 20 som dykkerne leter etter nå. 13 personer er så langt bekreftet omkommet.

- Passasjerer kan ha blitt invitert om bord i siste øyeblikk av noen fra mannskapet, sier Franco Gabrielli, lederen for det italienske sivilforsvaret.

Slektninger av en ungarsk kvinne har fortalt at hun ringte dem fra cruiseskipet, til tross for at hun ikke står på passasjerlistene.

Skipets purser, Manrico Giamedroni, sier imidlertid til nyhetsbyrået ANSA at det umulig kan ha vært folk om bord som ikke var registrert.

Costa Concordia grunnstøtte og kantret ved den italienske øya Giglio 13. januar. Ifølge passasjers- og mannskapslistene var det 4.229 mennesker fra 60 forskjellige land om bord da skipet forliste.

(NTB)