Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebiltragedien i Essex:

Frykter det verste: «Får ikke puste»

Flere vietnamesiske familier frykter nå at akkurat deres kjære kan være blant de 39 omkomne som ble funnet i en container i England.

I SJOKK: Innbyggerne i Grays, Essex er i sjokk etter at 39 lik ble funnet i en lastebil i nærheten. En av dem Dagbladet treffer på gata her, sier at det er umulig at føreren, som er pågrepet, visste hva som var om bord i containeren. Mannen selv er tidligere lastebilsjåfør. Video: Christian Wehus / Trym Mogen Vis mer

Natt til onsdag denne uka gjorde Essex-politiet skrekkfunnet som har rystet en hel verden.

I en kjølecontainer festet til en trekkvogn ble 39 personer funnet døde. Det har utløst den mest omfattende drapsetterforskningen i Storbritannia på over et tiår.

Det var 31 menn og åtte kvinner blant de døde, og torsdag gikk britisk politi ut og sa at alle de avdøde trolig var kinesere.

Men i dag har det kommet opplysninger som kan tyde på at det også var en vietnamesisk kvinne blant de døde.

39 DØDE: Onsdag ble det funnet 39 lik i en containerbil i Thurrock i Essex, øst for London. Temperaturen kan ha vært 25 minusgrader. Reporter: Trym Mogen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

«Får ikke puste»

Flere vietnamesiske familier frykter i alle fall nå det aller verste, skriver både BBC og Sky News.

Begge de britiske kringkasterne henviser til en vietnamesisk menneskerettsorganisasjon som har navngitt en kvinne i midten av 20-åra.

Kvinnens familie frykter at hun er blant de 39 døde som ble funnet i England. Ifølge familien skal hun ha forsøkt å komme seg ulovlig til England via Belgia.

Det var nettopp fra Zeebrugge i Belgia containeren med de 39 personene ble sendt til England.

39 DØDE: Her fanges lastebilen på overvåkningsbilder i et industriområde i Essex. Bilen er på vei inn i området, hvor den like etter ble forlatt med 39 døde mennesker om bord. Vis mer

Og tirsdag 23. oktober, samme dag som containeren ble sendt, var siste gang familien hørte fra henne, hevder de.

Kvinnen skal ikke ha gitt lyd fra seg siden tirsdag kveld.

«Jeg får ikke puste», sto det i én av de siste meldingene hun skal ha sendt til familien, hevder kvinnens bror overfor BBC, som har fått se meldingene.

To timer tidligere kom containeren til Purfleet i Essex fra Zeebrugge.

Også andre familier har meldt sine slektninger savnet, og frykter de kan være blant de 39 døde, ifølge BBC og Sky News.

Tre pågrepet

Kina har sagt at de samarbeider med britiske myndigheter om å identifisere ofrene, men har ikke bekreftet at de er kinesiske statsborgere. Politiet har heller ikke kommentert opplysningene om at en eller flere av de døde kan være vietnamesere.

Fredag kveld opplyste imidlertid Essex-politiet at de nå har pågrepet tre personer.

En 48 år gammel mann fra Nord-Irland ble pågrepet på Stansted flyplass, mistenkt for medvirkning til menneskesmugling og uaktsomt drap.

Tidligere på dagen ble en mann og en kvinne fra Cheshire nordvest i England pågrepet i saken. Begge er 38 år gamle og mistenkt for menneskesmugling og uaktsomt drap på 39 personer, ifølge politiet.

Kvinnen er registrert som eier av trekkvogna som plukket opp kjølevogna der de døde ble funnet, ifølge The Guardian. Avisa gjengir opplysninger i bulgarske medier.

Ektemannen er ifølge The Guardian eier av et godstransportselskap. Han skal ha hevdet at trekkvogna var solgt til et selskap i Nord-Irland.

Fra før er en 25 år gammel lastebilsjåfør fra Nord-Irland mistenkt i saken.

GPS-spor

Ofrene ble funnet i kjølevogna på et industriområde i Sør-England natt til onsdag. Den kom fra Zeebrugge i Belgia til havna Purfleet i England samme natt.

Selve trekkvogna kom imidlertid til England via den walisiske havna Holyhead, altså på motsatt kant av landet.

Politiet har gjennomgått GPS-informasjon fra konteineren. Den viser at den har vært fram og tilbake mellom Europa og Storbritannia flere ganger siden midten av oktober.

Den var blant annet i Lille og Dunkerque i Frankrike og Brugge i Belgia.

Det er uklart når ofrene tok seg inn konteineren. Havneledelsen i Zeebrugge har utelukket at det kan ha skjedd på havneområdet. Belgisk politi jobber med å finne ut hvor konteineren kom fra.

Frankrike har økt grensekontrollen, og menneskesmuglere har i stedet begynt å bruke havner i Nederland og Belgia, ifølge britiske myndigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media