Frykter det verste

MOSS (Dagbladet): Tor Erik Tollefsen (29) fra Moss er sporløst borte, og politiet frykter at han kan ha blitt offer for en kriminell handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om politiet og Røde Kors har sluttet å lete, fortsatte i går kveld Morten Bakkerud og de andre i vennegjengen letingen etter den savnede kameraten.

For politiet, vennegjengen, kollegene og foreldrene er forsvinningen en gåte. Tor Erik Tollefsen beskrives av alle som en trygg, stabil, forutsigbar og pålitelig person, som ikke ville forsvunnet uten å si ifra. Derfor er alle som er glad i ham urolige.

Tollefsen var lørdag kveld sammen med vennene i Moss. Etter vorspiel dro de på byen. Tor Erik ble sist sett på utestedet Nattoget i kjelleren på Moss hotell. Her ble han observert i samtale med en kvinne som ingen har klart å identifisere. En eller to menn han også var i kontakt med, er også uidentifisert.

- Vi er interessert i å komme i kontakt med alle som har vært på Nattoget mellom 01.30 og 02.30, da stedet stengte. De siste sikre observasjonene er gjort av Tollefsen i tida rundt 01.30. Han satt da ved en sofa ved biljardbordet sammen med en ukjent kvinne. Vi er meget interessert i å komme i kontakt med denne kvinnen, sier politiavdelingssjef Øivind Sveistrup ved Moss politidistrikt.

Innehaveren av Nattoget er angivelig den siste som har en sikker observasjon av Tor Erik.

Han kjente ikke igjen kvinnen som Tor Erik da var i samtale med og som beskrives som 25- 30 år gammel, ganske høy, litt kraftig, med mørkt blond hår.

- Det er ingenting som tilsier at det er naturlig at Tor Erik skulle forsvinne. Han har fast arbeid, er pliktoppfyllende, tilhører en vennekrets av oppegående mennesker, og bor hjemme hos sine foreldre. Derfor kan vi ikke utelukke at han har blitt offer for en kriminell handling, sier Sveistrup.

Tollefsen la igjen mobiltelefon og minibankkort før han dro på byen lørdag. Dermed kan politiet ikke vente seg hjelp av elektroniske spor i letingen etter Tollefsen.

Morten Bakkerud er i Tor Eriks nære vennegjeng. Han skiltes fra Tor Erik på et annet utested noen timer før han forsvant.

- Jeg har kjent Tor Erik i over 20 år, og han gjør ikke sånt som dette. Han har aldri vært i trøbbel, går alltid hjem etter å ha vært på byen, og drikker seg aldri fra sans og samling. Han har aldri vært borti narkotika. Han er en veldig forutsigbar og trygg person, derfor er dette så overraskende og skremmende for alle, sier Bakkerud.

BEKYMRET: I går kveld fortsatte Morten Bakkerud (nr. to f.v.), og de andre i Tor Erik Tollefsens vennegjeng letingen etter ham i nye områder i Moss.