Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter det verste

Kripos vil jobbe ut fra en verstefallsteori i etterforskningen av Tone Engelunds forsvinning. Politiet fant ingen nye spor etter den savnede kvinnen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ingen indikasjoner på at noe kriminelt har tilstøtt 23-åringen, men etterforsker saken som en kriminalsak. Ingen er mistenkt i saken. I går ankom fire medarbeidere fra Kripos, ledet av politioverbetjent Håvard Aksnes.

- Vi holder alle muligheter åpne i saken, men når ung dame forsvinner i løse lufta på natt til søndag når det er liv å røre, tar vi det alvorlig. Ingenting hadde vært bedre enn at hun dukket opp igjen, men vi jobber ut fra en verstefalls-teori, sier Aksnes til Dagbladet.

Politiet vil i dagene som kommer henvende seg aktivt til publikum, og be om tips om konkrete tidspunkter og steder natt til søndag.

- Det er viktig for oss å nå ut til publikum før det går for lang tid. Vi vet at hun har vært på forskjellige utesteder denne kvelden, men vi trenger å få bekreftelser av de vitneutsagnene vi har fått inn til nå, sier Aksnes.

Uten nøkler

Den siste håndfaste observasjonen av Tone Engelund er ca. klokka 02.30 natt til søndag. Dørvakten på utestedet Docile ser Engelund forlate puben. Hun skal da ha vært sammen med en mann som er ukjent for politiet. Denne mannen er etterlyst med signalement, men har ikke meldt seg for politiet.

- Vi synes det er litt merkelig at han ikke har meldt seg. Vi vet ikke om de kjente hverandre, eller om de var i følge. Alt vi vet er at det syntes for vitnet som om de to gikk sammen, sier politistajonsjef Frode Børresen.

Den ukjente mannen skal ha vært synlig beruset. Engelund var tidligere på kvelden på lutefisklag med kolleger, før de besøkte flere utesteder i Hamar. Før hun forlot vennene skal hun ha etterlatt vesken med mobiltelefon og nøkler hos en venn, og lommeboken hadde hun forlagt på utestedet. Den ble senere levert inn i baren på utestedet.

Derfor var Tone uten telefon og nøkler da hun forlot Docile. Politiet har undersøkt om hun har forsøkt å ta seg til foreldrene på Løten, men tror hun ikke har tatt buss eller taxi dit.

Kjørte pirattaxi

Derfor rettes søkelyset mot det forholdsvis omfattende pirattaximiljøet i byen, som til en viss grad skal drives av Kosovo-albanere. Tone skal ifølge Hamar Arbeiderblad sagt til venner at hun ikke var redd for å ta pirattaxi, og at hun ofte kjørte pirattaxi hjem fra byen.

- Vi har igangsatt et prosjekt med å kartlegge hvem som kjørte pirattaxi denne kvelden. Vi kjenner dette miljøet fra før. Vi har fått klager fra drosjenæringen tidligere, og har aksjonert mot piratene, så vi vet hvem mange av dem er, sier Børresen.

Men det finnes heller ingen klare indikasjoner på at Tone faktisk har tatt pirattaxi denne kvelden.

Den mystiske mannen kjenner politiet ikke identiteten til, men ansatte ved Docile forteller til politiet at han er observert på puben ved en tidligere anledning. Et vitne som stod fram i VG og sa at han så Tone og en mann ved et annet sted, men politiet er usikre på dette vitneutsagnet. Dette er først og fremst fordi vitnet har gitt en dårlig beskrivelse av den savnede.

Stor leteaksjon

I mangelen på konkrete spor gjennomførte politiet i går en rekke etterforskningsskritt.

$Landsøk: Politifolk søkte i går gjennom bakgårder og søppelcontainere i det området i Hamar sentrum der Tone sist ble sett.

$Strandsøk: Mannskaper fra Røde Kors hjelpekorps fungte strandlinja langs Mjøsa en lengre strekning gjennom Hamar.

$Søk i kummer. Brannvesenet undersøkte kummene nær Tones bolig.

$Vannsøk: Mannskap fra forsvaret lette med vannkikkert i bassenget i Mjøsa.

Søkene har vært vanskeliggjort av det store snøfallet i Hamar-traktene. I dag vil dykkere søke lengre ute i Mjøsa. Politiet oppfordrer også de som bor i Hamar sentrum om å lete gjennom boder og kjellere.

$Videobevis: Politiet gjennomgår en rekke videoopptak fra overvåkningskameraer i sentrum, men har gjort interessante observasjoner på opptakene.

$Gjennomgang av tips. Politiet hadde i går ettermiddag bare mottatt 30 tips, noe som forbløffer etterforskerne. Det var svært mange mennesker på utestedene i sentrum av Hamar natt til søndag, og noen må ha sett Tone.

- Det er en gåte for oss at noen plutselig forsvinner etter å ha gått ut en utgangsdør. Hun må ha blitt observert da hun gikk i det området, for det var mange mennesker der. Det har vært overraskende få tips, og vi ber alle som tror de kan ha den minste informasjon i saken om å ta kontakt med politiet, sier Børresen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media