- Frykter dette skal bli et blodbad

Gatekampene er taktikk for å skremme folk, mener ELBaradei.

SÅRET:  Over 100 personer er allerede såret i gatekampene i Kairo. ElBaradei frykter at det skal bli mye verre. Foto:  REUTERS/Goran Tomasevic/Scanpix
SÅRET: Over 100 personer er allerede såret i gatekampene i Kairo. ElBaradei frykter at det skal bli mye verre. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egypts best kjente opposisjonspolitikere, Mohamed ElBaradei, frykter at sammenstøtene på Tahir-plassen nå skal utvikle seg til et blodbad. 

- Jeg er ekstremt bekymret. Dette er nok et eksempel på et kriminelt regime som benytter seg av forbrytermetoder, sier han i et intervju med BBC.  

Han framholder at alle selvsagt har rett til å delta i fredelige demonstrasjoner for det de tror på.  

- Men du lar ikke to motstridene grupper demonstrere ansikt til ansikt. Da ber du om vold. Min frykt er at dette nå skal bli til et blodbad, sier han, og legger til:

- Spesielt siden vi vet at de angivelige Mubarak-demonstrantene er en gjeng kjeltringer, mange av dem medlemmer av det gamle hemmelige politiet, sier han.  

ELBaradei mener dette viser at regimet ikke vil høre på folket og ikke forstår at de må tre til side.

-  De vil kvitte seg med de millionene av mennesker som demonstrerer og vil fortsette å demonstrere ved hjelp av skremselstaktikk, sier han.

BEKYMRET:  Mohamed ELBaradei er svært bekymret over dagens hendelser i Kairo. Foto. AP Photo/Khalil Hamra/Scanpix
BEKYMRET: Mohamed ELBaradei er svært bekymret over dagens hendelser i Kairo. Foto. AP Photo/Khalil Hamra/Scanpix Vis mer