Sju døde på én uke:

Frykter «dødskø» på Mount Everest

Nylige dødsfall i den såkalte dødssona på vei opp til Mount Everest linkes til at fjellklatrere står i kø.

«DØDSKØ»: 41 grupper med til sammen 378 klatrere fra hele verden har fått tillatelse til å bestige verdens høyeste fjell i år.

Dette har resultert i enorme køer, som dette bildet fra onsdag viser, og for noen har det endt med døden. Foto: Project Possible / AFP / NTB Scanpix
«DØDSKØ»: 41 grupper med til sammen 378 klatrere fra hele verden har fått tillatelse til å bestige verdens høyeste fjell i år. Dette har resultert i enorme køer, som dette bildet fra onsdag viser, og for noen har det endt med døden. Foto: Project Possible / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sju mennesker har den siste uka måttet bøte med livet i forsøket på å nå toppen av Mount Everest. Flere av dødsfallene knyttes til enorme og timelange køer på vei opp til toppen av verdens høyeste fjell, skriver The Guardian.

For klatrere som vil forsøke å bestige det 8843 meter høye fjellet, utgjør køen en svært stor risiko. De risikerer høydesyke og å fryse i hjel.

Køen har oppstått etter at tre mennesker den siste tida har mistet livet i den såkalte «dødssona» på vei opp på toppen til Mount Everest - som ligger over 8000-metersmerket på fjellet.

Totalt har 41 grupper med til sammen 378 klatrere fra hele verden fått tillatelse til å bestige gigantfjellet under årets klatresesong i april og mai, skriver NTB. Dette har resultert i enorme køer, og for noen har det endt med døden. Frykten er at køene fortsatt kan kreve flere menneskeliv, skriver The Australian.

Kollapset

En amerikansk mann, en indisk mann og indisk kvinne døde under nedstigning fra fjellet, ifølge lokale kilder.

Amerikaneren var Donald Lynn Cash (54), fra Utah. Han kollapset da han tok bilder på toppen, og døde da han ble fraktet ned av lokale sherpaer, opplyser hans ekspedisjonsorganisator overfor The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer