Frykter Dorner skal angripe under Grammy-utdelingen

Utlover dusør for informasjon som fører til at han blir tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Los Angeles politiet frykter at den tidligere politimannen Christopher Dorner (33) skal angripe politi på Grammy-festivalen som går av stabelen i kveld. Det sier tidligere sjef for Los Angeles politiet (LAPD), John Miller, til CBS.  

Dorner er mistenkt for å ha drept tre mennesker, og er målet i det som blir omtalt som en av de største menneskejaktene i USAs historie. Tusenvis av politifolk jakter på den tidligere politimannen, som også har bakgrunn fra den amerikanske marinen. 

Manifest Politiet i hele California og flere nabostater er i helspenn mens Dorner ennå er på rømmen - med en uttalt ambisjon om å massakrere politifolk og andre personer han har utpekt i et «manifest» han la ut på nettet i forkant av drapene han er beskyldt for.

I det såkalte manifestet nevner han rundt 25 navngitte personer, hvorav mange er knyttet til politietatene, og store politistyrker har rykket ut for å beskytte og få dem i sikkerhet på hemmelig sted. LA-politiet tolker navngivningen som ei drapsliste.

Han har blant annet lovet å føre en ukonvensjonell og asymmetrisk krig mot alle i LAPD uniform, enten de er i tjeneste eller ikke.

I samband med Grammy-utdelingen er det naturlig nok mye politi på jobb, og Dorners uttalelser på nett har gitt grunn til bekymring for om han vil dukke opp der.

TIDLIGERE POLITIMANN: Christopher Jordan Dorner har satt i gang en personlig vendetta mot sine tidligere kolleger i Los Angeles politiet. Nå utloves en dusør på en million dollar for informasjon som fører til at han blir tatt.  Foto: REUTERS
TIDLIGERE POLITIMANN: Christopher Jordan Dorner har satt i gang en personlig vendetta mot sine tidligere kolleger i Los Angeles politiet. Nå utloves en dusør på en million dollar for informasjon som fører til at han blir tatt. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg vil minimere alle trusler og farer, og jeg kan love at politiposter vil være rike på mål, skal han ha skrevet.  

Politi kommer det til å være mye av i Los Angeles i dag. 

Mangel på folk - Det vil være store politistyrker i Los Angeles søndag i samband med Grammy-utdelingen. Jeg har snakket med folk der (tidligere kolleger) og problemene deres er interessante. Et problem er om de har nok politifolk til utdelingen, når de har alle tilgjengelige ressurser bundet opp i dette, sier Miller.

Miller sammenligner jakten på Dorner med jakten på snikskytteren i Washington DC for 11 år siden, men påpeker samtidig at målene til Dorner tilhører en bestemt gruppe, nemlig politiet og deres nærmeste.

Det skaper naturlig nok en del engstelse blant politifolk, og tidligere kolleger av Miller har beskrevet stressnivået som «ubeskrivelig høyt».

Utlover dusør Siste utvikling i saken er at en dusør på en million dollar, eller i overkant av 5,5 millioner kroner, er utlovet for informasjon som leder til at Dorner blir tatt. Det melder Breakingnews.com.  

Så langt har han klart å unnslippe sine tidligere kolleger. Det siste skikkelige sporet etter ham var den utbrente bilen som ble funnet nærheten av skistedet Big Bear Lake. Bilen ble funnet med en brukket aksling, så Dorner hadde ikke noe annet valg enn å forlate den.

BIG BEAR LAKE: Dorners bil ble funnet utbrent i skogen to timers kjøretur fra Los Angeles. Foto: JAE C. HONG/AP
BIG BEAR LAKE: Dorners bil ble funnet utbrent i skogen to timers kjøretur fra Los Angeles. Foto: JAE C. HONG/AP Vis mer

Politiet fant noe ammunisjon i det utbrente vraket, men mener han har tatt med seg det han kunne av våpen og ammunisjon. 

MENNESKEJAKT: Store politistyrker er satt inn i jakten på Dorner. Her fra Big Bear Lake - området. Foto: JAE C. HONG/AP
MENNESKEJAKT: Store politistyrker er satt inn i jakten på Dorner. Her fra Big Bear Lake - området. Foto: JAE C. HONG/AP Vis mer