Frykter drap

Politiet og venner frykter at en funksjonshemmet kvinne (34) er blitt drept i sin egen leilighet. Et vitne forteller at kvinnen skal ha blitt antastet av en mann mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): Kvinnen ble meldt savnet i går morges av arbeidskollegene. Hun hadde da ikke hadde vært på jobb siden tirsdag.

Politiet er ikke sikre på hva som har skjedd med kvinnen, som ble funnet død i sin egen leilighet i første etasje i en boligblokk på Langeland på Kongsvinger. Kriminalteknikere fra Kripos kom i går kveld til leiligheten.

Håper på svar

- Vi holder alle muligheter åpne. Siden vi ikke er sikre på dødsårsaken, definerer vi dette nå som et mistenkelig dødsfall. Vi avventer obduksjonen før vi kan si noe om hva som har skjedd. Vi er ikke sikre på om obduksjonen skjer i løpet av helga, men vi håper vi snarlig kan få et svar på hva som har skjedd. Utover det kan vi ikke kommentere saken ytterligere, sa politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet seint i går kveld.

Den 34 år gamle kvinnen jobbet i en bedrift som ansetter personer med varige yrkeshemninger. Ifølge Dagbladets opplysninger, var hun sist på jobb tirsdag denne uka.

- Hun var rett og slett meget pliktoppfyllende. Arbeidsplassen varslet politiet da hun ikke hadde vært på jobb siden tirsdag, sier en som kjente kvinnen.

I går morges tok politiet først kontakt med vaktmesteren i boligblokka, men han kunne ikke hjelpe politietmed å komme inn i leiligheten til kvinnen. Ved 10-tida tok politiet seg inn i leiligheten, hvor de fant kvinnen død. Hun bodde alene i leiligheten.

- Var redd

Dagbladet snakket i går med en kamerat av den døde kvinnen. Han satt i avhør i halvannen time fredag kveld, og meldte seg selv til politiet da han hørte at venninnen var funnet død.

- Jeg meldte meg selv til politiet da jeg hørte hvem som var død, sier mannen til Dagbladet. Han forteller at han har kjent kvinnen i 12-13 år.

- Mandag fikk jeg en telefon fra henne. Hun virket redd og oppskjørtet. En bekjent av henne hadde kommet på besøk. Inne i leiligheten skal han ha antastet henne, og gjort seksuelle tilnærmelser. Venninnen min var handikappet og hadde ingen muligheter til å rømme fra mannen, sier kameraten til Dagbladet.

Da mannen forlot rommet, skal kvinnen ha ringt til kameraten sin.

- Hun ba meg om å komme, for hun trengte hjelp. Da jeg kom til leiligheten, hadde mannen allerede forlatt stedet. Før han dro sa han til henne: «Jeg kommer tilbake, for jeg skal ha deg». En politikilde bekreftet seint i går kveld at de har hatt flere vitner inne til avhør. Særlig ett vitne har fortalt ganske inngående om kvinnens bevegelser mandag.

- Informasjoner vi fått inn gjør at vi frykter det verste.

Ikke innbrudd

Det skal ikke være tegn til innbrudd i leiligheten, som ligger i første etasje i blokka. Kvinnen skal ha blitt funnet påkledd, og det skal heller ikke være åpenbare tegn som tyder på at det har skjedd en kriminell handling.

Hedmark politidistrikt valgte likevel i går å be om teknisk bistand fra kriminalpolitisentralen (Kripos). Det kan bli aktuelt å be om taktiske etterforskere.

Naboene Jan Reiersen og Marit Stensrud leide garasjeplassen til den handikappede kvinnen.

- Hun var en veldig blid og fin jente. Selv om hun var handikappet, ville hun alltid klare seg selv. Det er fryktelig hvis det har skjedd noe kriminelt. Vi fikk sjokk da vi så politiet i nabolaget, sier naboene, som hadde kjøpt konfekt til 34-åringen for å takke for leie av parkeringsplass.

- Den får vi nå dessverre aldri gitt, sier de til Dagbladet.

Nabo Lennart Legrem var i går kveld ute og luftet hundene. Han leste om dødsfallet på tekst-TV.

- Jeg hadde aldri drømt at det skulle være i huset ved siden av. Jeg har bodd her siden 1989, og hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje her, sier Legrem.

Frykter drap

Beboerne beskriver blokk-området som stille og fredelig. De frykter nå at 34-åringen er drept.

- Jeg har ikke orket å gå ut av leiligheten i dag. Jeg føler meg utrygg. Hun var ei blid jente som ikke ville noen vondt. Det er forferdelig dersom noen har drept henne, sier nabo Marta Kulpa.

Også nabo Maged Abdl Hassein fikk besøk av politietterforskere i går ettermiddag. Han har tre barn på ni, tre og ett år.

- Vi fikk sjokk da vi fikk en etterforsker på døren. Barna er redde. Vi har ikke bodd her lenge, men vi hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje her, sier Hassein.

Den døde 34-åringen hadde et fysisk handikapp, og bodde ikke langt fra arbeidsplassen _ vel en kilometer utenfor Kongsvinger sentrum. Bedriften hun jobbet driver med saging og høvling av ved. Arbeidskollegene fikk i går formiddag beskjed om at kvinnen var funnet død. Budskapet ble mottatt med stor sorg. 34-åringen var svært godt likt blant arbeidskollegene.

Uklart

Ettersom kvinnen kan ha ligget død lenge, kan det være vanskeligere for kriminalteknikerne å sikre biologiske spor.

I går var det uklart når kvinnen sist ble observert. Politiadvokat Thoresen sier at blant annet rundspørring i nabolaget kan være med på å kartlegge kvinnens bevegelser.

- Er det tegn til innbrudd eller kamp i leiligheten?

- Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke kommentere spørsmålet, sier Thoresen.

MISTENKELIG: Politiet og venner frykter at den 34 år gamle kvinnen kan ha blitt drept.