Frykter ebola sprer seg som «gressbrann»

Det dødelige ebola-viruset har spredd seg til minst sju flyktningleirer i Uganda. Flyktningerådet, som har ansvaret for matutdelingen i leirene, har evakuert sine folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg snakket med en av våre sikkerhetsoffiserer i dag morges. Han sa han fryktet at viruset ville spre seg som en gressbrann, forteller Målfrid Ånestad til NTB i kveld. Hun er Flyktningerådets stedlige representant i Uganda.

Flyktningene bor tett i tett i små hytter, og sanitær- og hygieneforholdene er dårlige. Det gjør det svært vanskelig å stoppe det smittsomme viruset.

Sammen med tre andre nordmenn var Ånestad på oppdrag for Flyktningerådet i den nordlige provinsen Gulu på grensen til Sør-Sudan da de første meldingene om ebola-smitten kom. Nordmennene bor nå på Flyktningerådets kontor i Kampala.

Ifølge de offisielle tallene er 94 personer smittet av ebola -viruset. 37 av disse er døde. Men det er ingen tvil at det i virkeligheten er langt flere som er rammet av det dødelige viruset. Ånestad kjenner til minst 26 andre ebola-dødsfall.

(NTB)