Frykter ebola-virus i Tyskland

Tyske leger frykter at det dødelige ebola-viruset kan ha blitt ført til Tyskland av en person som nylig kom tilbake fra en reise til Vest-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 40 år gamle tyske filmprodusenten Olaf Ullmann ble tirsdag lagt inn på et isolert sykehus i Berlin etter et ukjent sykdomsutbrudd. I dag ble også hans reisekamerat satt i karantene, av frykt for at han kan ha blitt smittet av viruset.

Resultatene av den syke tyskerens blodprøver var torsdag fremdeles ukjent, men det medisinske personellet som behandler ham, tar alle forholdsregler og ikler seg spesielle drakter og pusteapparater.

Symptomene tyder på at Ullmann kan være smittet av en av fire dødelige tropesykdommer: ebola, Marburg, lassa eller denguefeber.

Det fins ingen kur mot disse sykdommene. Alt legene kan gjøre er å behandle symptomene og håpe at pasienten overlever. Ebola-viruset som forårsaker høy feber og kraftige blødninger, er regnet som et av de dødeligste viruser som er kjent. Under en ebola-epidemi i Kongo i 1995 døde over 80 prosent av de som ble smittet av viruset.

(NTB-Reuters)