ANGRIPER TROVERDIGHETEN: Advokat Morten Furuholmen (til venstre). Foto: Ned Alley / Scanpix
ANGRIPER TROVERDIGHETEN: Advokat Morten Furuholmen (til venstre). Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Frykter eks-samboeren må flykte

- Ble kontaktet av «Leifens» folk i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Morten Furuholmen mener 32-åringen som fortsetter sin forklaring i saken i Trondheim tingrett i dag mangler troverdighet og har fått en gullkantet avtale for å stille som vitne.

Advokat Furuholmen rakk ikke å spørre ut vitnet i går, men legger ikke skjul på at det er en 32-åring uten troverdighet som vitner mot hans klient, den antatte HA-lederen Leif Ivar Kristiansen.

- Jeg kan ikke si at alt han sier er feil, men her lukter det gullkantet avtale. Dette er en fyr som er i krangel med alle, og er ganske så involvert i denne saken selv. Det er jo han som ordnet alt med hele denne hasj-frakten vi snakker om, men så legger han all skyld over på Kristiansen, sier Furuholmen.

At det er satt en pris på hodet til 32-åringen synes Furuholmen ikke virker særlig troverdig heller.

- Kan ikke dokumentere - Han kan jo ikke dokumentere dette i det hele tatt. Jeg ser en kjempeprofesjonell hasjselger som sitter der og får prate fritt uten kritiske spørsmål. Det er provoserende, og i tillegg skal han ha 400 000 kroner i erstatning fra statskassa, sier Furuholmen og smiler litt oppgitt.

Han er ikke i tvil om hva man egentlig er ute etter i saken som de neste dagene skal rulle og gå i Trondheim.

- De skal ta Hells Angels, koste hva det koste vil. Det er helt åpenbart. Så kan man spørre seg hvem som er den egentlige banditten i denne saken, sier Furuholmen.

Det vil han sikkert få flere svar på når han slipper til mot de mange vitner som er innkalt. I dag skal han blant annet spørre ut den aktuelle 32-åringen om sine roller i saken. Troverdigheten vil garantert bli et sentralt tema.

- Det er et spørsmål hvem som er den egentlige banditten i denne saken, sier Furuholmen.

Ny trussel Etter at 32-åringen hadde forklart seg mot Leif Ivar Kristiansen i går kveld ble eks-samboeren kontaktet og spurt om hun visste hva 32-åringen holdt på med.

- Jeg synes jo det er veldig skummelt det her. Jeg har en datter på bare seks uker, og i går kveld ble den tidligere samboeren min og mora til ungen kontaktet av et par av Leif Ivars menn. Da ble hun spurt om hun egentlig var klar over hva som foregikk, sa 32-åringen i retten i dag.

Han liker situasjonen svært dårlig.

- De må nok pakke sakene sine de også snart og forlate tingene sine, sa 32-åringen.

Selv er han under vitnebeskyttelse, noe han regner med å måtte ha i mange år fremover.

- Jeg har vært på rehablitering og er under et langt og strengt ettervern nå. Jeg har jobbet hardt for å bli ferdig med det livet jeg har levd og vært rusfri i ett år. Det er befriende å være der jeg er nå, men samtidig er det en bismak at jeg trenger hjelp til å leve slik jeg gjør i dag, sier 32-ringen, og tenker på at han må leve under politibeskyttelse.