Bergene Holm: Frykter et solid hopp i eiendomsskatten. Foto: Bergene Holm.
Bergene Holm: Frykter et solid hopp i eiendomsskatten. Foto: Bergene Holm.Vis mer

Frykter en åttedobling av eiendomsskatten

Trelastbedriften Bergene Holm frykter at eiendomsskatten i Kongsvinger skal åttedobles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det er full strid om eiendomsskatten i Kongsvinger før dagens formannskapsmøte.

Ifølge Finansavisen ønsker kommunen å bedre skatteinngangen gjennom å øke eiendomsskatten. Det har satt sinnene i kok hos ledelsen i trelastbedriften Bergene Holm i Larvik.

Fra 10 til 80 millioner Selskapet eier Brandval sag i Kongsvinger, og i det nye takseringsforslaget har verdien på sagbruket økt fra 10 millioner til 80 millioner kroner. Mandag sendte derfor adm. direktør Erland Løkken et åpent brev til Kongsvingers ordfører Øystein Østgaard fra Høyre.  

«Det som skjer med eiendomstakseringen i Kongsvinger kommune er meget bekymringsfullt og utgjør en stor risiko for et skyhøyt fremtidig skattenivå, med tilsvarende redusert lønnsomhet for næringslivet i kommunen,» står det i brevet.  

Utgiftene øker For å bøte noe på at taksten har skutt i været, har kommunen foreslått å redusere skattesatsen fra 7 til 3,7 promille. Ifølge Finansavisen medfører det at Bergene Holms eiendomsskatt øker fra dagens nivå på 70.000 kroner til nærmere 300.000 kroner.

Løkken frykter imidlertid at det ikke stopper der.  

Ingen garanti - Vi har ingen garanti for at skattesatsen blir liggende på det nivået fremover. Vi frykter at lovens maksimale sats vil bli innført igjen i løpet av noen år, noe som vil bety at vi må betale 560.000 kroner i eiendomsskatt. Det er ikke spesielt næringsvennlig, sier han til Finansavisen.

Flere saker: Formuen har vokst med 8,7 milliarder på 90 dager
Siv Jensen advarer boligkjøpere
Kjøpte aksjen ingen ville ha: - Ikke alt er svarte natta