Frykter fallende gjenstander fra taket i brannblokka

Etterslokking vil pågå hele dagen, politiet kan ikke gå inn.

TAR KONTROLL: På dette bildet fra i går kveld er brannvesenet i ferd med å ta kontroll over brannen på Grønland Torg. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TAR KONTROLL: På dette bildet fra i går kveld er brannvesenet i ferd med å ta kontroll over brannen på Grønland Torg. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er altfor tidlig å si noe om brannårsaken, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Even Jørstad, til Dagbladet.

Hittil har ikke politiet kunnet ta seg inn i boligblokka på Grønlands torg hvor toppetasjen i går kveld sto i full fyr. Ingen skal ha kommet til skade, men skadene på bygningen er store, og det er fare for at gjenstander kan falle ned fra taket.

- Det er fortsatt farlig å gå inn i bygningen, sier Jørstad.

Etterslokking - Vi er på stedet med tre biler ennå, og driver etterslokking. Det kommer til å pågå i hvert fall i hele dag, sier vaktkommandør Erik Grydeland i brannvesenet i Oslo.

Brannen ble først observert på taket litt etter klokka ni i går kveld, men Grydeland forteller at brannen senere spredte seg nedover i 11. og tiende etasje. Det har også oppstått vannskader.

Storbrann Ved midnatt var brannen under kontroll.

- Det er en omfattende brann, og vanskelig å komme til på grunn av sammenraste ting, så dette går under betegnelsen storbrann, sier Erik Grydeland til Dagbladet.

Brannvesenet har hatt 52 mann i arbeid, og har fått hjelp av en bil fra Nedre Romerike.

Vitneavhør Even Jørstad forteller at mellom 80 og 90 personer ble evakuert fra bygningen og omkringliggende adresser, men at noen av dem nå har flyttet tilbake.

- Vi i politiet tar bilder og har avhørt en del vitner, og det blir flere vitneavhør, sier Jørstad.