Ingrid Martinussen (32) fengslet i Japan

- Frykter falsk tilståelse

Norske Ingrids bror er bekymret for hvordan søsteren har det i japansk fengsel.

FENGSLET: Norske Ingrid (32) er fengslet i Japan. Broren Bjarne (35) er bekymret for søsterens ve og vel. Reporter/foto: Ralf Lofstad. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOKKE (Dagbladet): - Det jeg frykter mest, er at Ingrid skal bli avtvunget en falsk tilståelse fra det japanske politiet. Hun sitter i fengselet og aner ikke at vi her hjemme jobber for å få henne ut, sier Bjarne Martinussen (35) til Dagbladet.

Bjarne er broren til Ingrid Martinussen (32), som 20. november ble arrestert i Japan, anklaget for narkotikasmugling.

- Mine foreldre er ekstremt bekymret. Jeg er bekymret for hvordan hun takler det å sitte i et japansk fengsel, sier 35-åringen hjemme i Stokke i Vestfold.

- Kan ha blitt lurt

Den norske studenten ble fredag fengslet for ytterligere ti dager.

Ingrid skal ifølge familiens opplysninger være mottaker av ei pakke med kaker, hvor spor av ulovlige stoffer ble funnet.

- Jeg tror hun kan ha blitt lurt. Jeg kan ikke tro at hun har smuglet narkotika, sier storebroren, og understreker at Ingrid for eksempel ikke drikker alkohol.

Han forklarer at Ingrid ble blandet inn som mottaker av pakka gjennom en chat med to venninner. Pakka ble sendt fra USA, men ble stoppet ved innførselen til Japan.

Elden koblet inn

Kontakten med Ingrid er komplisert og tungvint, og går via en politioppnevnt japansk advokat, som så snakker med den norske ambassaden i Tokyo - som i sin tur varsler søsknenes far.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer