To av tre frykter ny smittebølge:

Frykter farlig covid-oppsving

Smittetallene er fortsatt svært lave i Norge. Faren nå er at vi gir «f» og går lei av å følge smittevernreglene, sier professor. Den store frykten er corona på toppen av vanlig influensasesong.

RØDT: Stranda i Barcelona rett etter at Spania åpnet opp landet etter corona. Norge flyttet imidlertid Spania tilbake til rødt etter økning i smitte. Frykten blant ekspertene er at nordmenn tar med seg smitte tilbake til Norge og at det blir en ny oppblussing. Foto: GTres / SplashNews / NTB Scanpix
RØDT: Stranda i Barcelona rett etter at Spania åpnet opp landet etter corona. Norge flyttet imidlertid Spania tilbake til rødt etter økning i smitte. Frykten blant ekspertene er at nordmenn tar med seg smitte tilbake til Norge og at det blir en ny oppblussing. Foto: GTres / SplashNews / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smittetallene i Norge er fortsatt svært lave. De siste offisielle tallene for perioden 13. til 19. juli viser at 52 personer ble registrert som coronasmittet.

Men det ulmer likevel. I går ble det kjent at Moss har 21 nye smittede i løpet av de siste 14 dagene. 13 tilfeller er sporet tilbake til et privat selskap, mens de resterende åtte er smittet etter ulike utenlandsreiser til såkalte grønne land.

Smitten i Europa er økende, selv om tallene fortsatt er lave. Og mange nordmenn befinner seg nå i land med smitte som nærmer seg «rød sone».

Eldre bekymret

I en spørreundersøkelse Dagbladet tok opp rett før fellesferien er nordmenns store frykt at coronaviruset skal gjøre et comeback til høsten.

På spørsmål om hvor bekymret du er for at det kommer en ny oppblussing av coronasmitte i Norge til høsten eller vinteren, svarer to av tre nordmenn at de er ganske eller meget bekymret. Bare fire prosent sier at de ikke er bekymret, mens 32 prosent sier at de er lite bekymret.

I undersøkelsen er det en markant økning i bekymring jo eldre respondentene er. I alderen 30–39 er 55 prosent ganske eller meget bekymret, mens det øker til 65 prosent i aldersgruppen 40–59. Blant dem over 60 år er 72 prosent ganske eller meget bekymret for en oppblussing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer