Frykter fem års fengsel

I morgen møter rappe-stjernen Eminem i retten. Blir han dømt, kan han bli fengslet i fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eminem, eller Marshall Bruce Mathers III som han egentlig heter, er tiltalt for å ha angrepet en mann med en uladd pistol utenfor en nattklubb i Detroit i juni. I tillegg er han tiltalt for å bære et ulovlig våpen. Eminem skal ha trukket våpenet da han så at en fremmed kysset kona hans, Kim Mathers, på en nattklubb i Detroit.

Påtalemyndighetene vil ha rapperen bak lås og slå.

- Hvis han blir dømt, bør han sendes i fengsel, sier aktor Carl Marlinga, ifølge nyhetstjenesten Ananova.

I morgen skal Eminem forklare seg om episoden i et rettsmøte i Macomb County Circuit Court.

Truet

Det kan bli tatt ut enda en tiltalte mot superstjernen. Han skal ha truet kompanjongen til rapprivalene Insane Clown Posse med en ni millimeter halvautomatisk Smith & Wesson. Den saken kommer trolig opp i Oakland.

Eminem og ungdomskjæresten Mathers giftet seg for 16 måneder siden. De har en fem år gammel datter sammen. Rapperen tok ut skilsmisse, fordi han ikke stolte på at hun var trofast.

Deretter ble han saksøkt for ti millioner dollar av Mathers, på grunn av teksten i låta «Kim», som hun mener handler om konemishandling som ender med at hun blir drept.

Selvmordsforsøk

Ei uke etter våpenepisoden, holdt Eminem en konsert i San Diego i USA. Fra scenen spurte han etter kona si, og tok fram ei oppblåsbar dokke som han holdt mens han sang hitten «The Real Slim Shady». Noen uker seinere prøvde hun å ta livet sitt ved parets hjem i Detroit.

Han har også problemer med andre deler av familien. Mora har saksøkt ham for elleve millioner dollar. Eminem kaller mora «en ustabil narkoman».

I tillegg har en amerikansk interessegruppe for homofile anklaget Eminem for å oppfordre til vold og hat mot homser og lesber på albumet «The Marshall Mathers».

SLEM GUTT: Eminem har risikerer fem års fengsel.