Frykter fem omkommet i helikopterulykke

Tre bekreftet døde etter at helikopter styrtet i Vassli i Eidfjord kommune.

REDNINGSARBEID:
Forsvarets 330-skvadron tar av fra Kinsarvik for å bistå i redningsarbeidet  etter at et helikopter styrtet i fjellet ved Vassli, mellom Dalamot og Busete. Tre er bekreftet omkommet.
Foto: Inge Kristoffersen / Scanpix
REDNINGSARBEID: Forsvarets 330-skvadron tar av fra Kinsarvik for å bistå i redningsarbeidet etter at et helikopter styrtet i fjellet ved Vassli, mellom Dalamot og Busete. Tre er bekreftet omkommet. Foto: Inge Kristoffersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre personer er bekreftet omkommet etter at et helikopter styrtet i Hardanger i kveld.

Politiet fikk melding om helikopterstyrten klokka 19.17. Helikopteret fra Airlift styrtet ved Vassli, mellom Dalamot og Busete i Eidfjord kommune, og sto i brann da politiet fikk meldinga.

Tre omkommet - Politiet kan bekrefte at vi har funnet tre omkomne så langt. Etter det vi har fått opplyst, skal det ha vært fem personer i helikopteret, men dette kan vi ikke bekrefte, sier politimester Geir Gudmundsen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge NRK skal ingen av personene om bord skal ha overlevd styrten. Politiet kan ikke bekrefte dette.

- Jeg forstår det slik at helikopteret er der oppe er veldig utbrent, og vi må foreta undersøkelser der oppe. I morgen tidlig kommer Havarikommisjonen og politiets krimteknikere til plassen og starter sitt arbeid, sier Gudmundsen.

Innleid Politiet skriver i en pressemelding at helikopteret var leid inn av hyttebyggere og var i ferd med å fly disse inn på fjellet da ulykken skjedde. Ulykka ble meldt av en annen gruppe som var flydd inn tidligere.
 
Havaristedet er nå avsperret og under vakthold gjennom natten. Pårørende er flydd ut av området og blir ivaretatt av kriseteam fra Eidfjord og Ullensvang kommuner.

- Jeg kan bekrefte at et av våre helikoptre har havarert i dag, og vi samler beredskapen nå, sier Jonny Skoglund, administrerende direktør i Airlift til Dagbladet.

Langt fra vei Skoglund kan foreløpig ikke si noe om hvor mange personer som var om bord eller hvordan type helikopter som styrtet.

HELIKOPTERSTYRT: Sea King-helikopteret kom til Kinsarvik mandag kveld for å delta i redningsaksjonen. Foto: ARVID AGA/DAGBLADET
HELIKOPTERSTYRT: Sea King-helikopteret kom til Kinsarvik mandag kveld for å delta i redningsaksjonen. Foto: ARVID AGA/DAGBLADET Vis mer

Airlift driver tungløft, søk og redningstjeneste og har en helikopterflåte på 17 helikoptre. Deres helikoptre har plass til opptil 17 passasjerer og kan løfte fire tonn.

Området helikopteret styrtet i ligger langt fra vei. Politimester Gudmundsen sier det er sendt inn sendt inn politi og brannvesen, to luftambulanser og og minst to Sea King helikoptre.

Operasjonsleder Eivind Hovden i Sivilforsvaret sier til bt.no at de bidrar med et telt, for å bistå politiet i arbeidet i natt.

- Tre mannskap ble fløyet inn til ulykkesområdet rundt klokka 22.40, sier Hovden til Dagbladet.

Dagbladet.no kommer med mer.

HYTTEBYGGERE::  Helikopteret var leiet inn av hyttebyggere og var i ferd med å fly disse inn på fjellet da ulykken skjedde. Ulykken ble meldt av en annen gruppe som var flydd inn tidligere. Her fra redningsaksjonen i Kinsarvik. Foto: ARVID AGA/DAGBLADET
HYTTEBYGGERE:: Helikopteret var leiet inn av hyttebyggere og var i ferd med å fly disse inn på fjellet da ulykken skjedde. Ulykken ble meldt av en annen gruppe som var flydd inn tidligere. Her fra redningsaksjonen i Kinsarvik. Foto: ARVID AGA/DAGBLADET Vis mer
AIRLIFT-HELIKOPTER: Dette bildet er fra Airlifts helikopterbase Kinsarvik i dag. Foto: ARVID AGA/DAGBLADET
AIRLIFT-HELIKOPTER: Dette bildet er fra Airlifts helikopterbase Kinsarvik i dag. Foto: ARVID AGA/DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer