Frykter fengselsstraff i Nepal

- Vi var veldig optimistiske før helga. Det er vi ikke nå lenger, sier ambassadør Ingrid Ofstad i Nepal, etter at misjonæren Trond Berg fikk forlenget varetekt i et rettsmøte i dag. Berg risikerer seks års fengsel for ulovlig misjonering i Nepal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Misjonæren reiste til landets hovedstad Katmandu sammen med kona Lisbeth og deres tre barn for to måneder siden. Familien er medlemmer av trossamfunnet Livets Ord i Bergen, og reiste til fjellandet på eget initiativ for å misjonere. Det er imidlertid strengt forbudt å spre informasjon om andre religioner enn hinduisme i utviklingslandet.

Forrige søndag ble Berg arrestert sammen med tre nepalske statsborgere i Saptari-distriktet mot grensa til India. Politiet beskylder dem for å ha lokket hinduister over til kristendommen med løfter om penger og jobb.

Lange avstander og språkproblemer

Strafferammen for ulovlig misjonering er tre års fengsel, i enkelte tilfeller seks år. UD er involvert i saken, og var før helga optimistiske med tanke på utfallet. Pressetalsmann Karsten Klepsvik uttalte da at han hadde tro på at saken kunne ordnes i minnelighet før den kommer opp for nepalsk rett. Etter rettsmøtet i dag ser UD langt mørkere på saken.

- Vi vet at det var et fengslingsmøte i dag, og vi vet at Trond Berg ikke er sluppet fri. Etter det vi forstår, har han derfor fått forlenget varetekten med fem-sju dager, som er vanlig praksis, sier ambassadør Ingrid Ofstad i Katmandu til Dagbladet.no. På grunn av lange avstander og språkproblemer er det vanskelig for den norske ambassaden å følge utviklingen i saken. Politiet gir svært uklare signaler om hva misjonæren kan vente seg, ifølge Ofstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer