Frykter fiskebander: - Det er som narkosmugling

Aldri før har tollerne tatt flere fiskesmuglere. De mener organiserte kriminelle kan stå bak.

PRIMA VARE: Norsk fisk, og spesielt torsk, er ansett som en stor delikatesse på kontinentet. Tollerne frykter at smuglere ut fra Norge er organiserte kriminelle. Her lovlige torskefileter på Fiskehallen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PRIMA VARE: Norsk fisk, og spesielt torsk, er ansett som en stor delikatesse på kontinentet. Tollerne frykter at smuglere ut fra Norge er organiserte kriminelle. Her lovlige torskefileter på Fiskehallen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Turister som blir tatt for omfattende fiskesmugling, har betalt boten på stedet. Dette peker i retning av organisert kriminalitet, mener tollerne.

Ifølge Fiskeribladet har det blitt beslaglagt 2,3 tonn ren fiskefilet på knapt to måneder, noe som utgjør en fiskekvote på 10 tonn. Aldri før har tollerne tatt flere fiskesmuglere.

Kontrollsjef Tom Olsen i tollregion Nord-Norge mener mye tyder på at det ligger organisert kriminalitet bak. Blant annet kan det virke som smuglerne kjører flere sammen og har tatt høyde for at én av bilene blir stoppet.

- Kastet i skogen

- Vi ser at de kan betale høye beløp når de blir stoppet, men også på måten de lagrer fisken og hvordan de legger opp smuglingen. Det er som narkotikasmugling, de kjører flere biler i spann, en følgebil til grensen som kjører gjennom for å sjekke aktivitet. Vi har også sett kilovis med vakuumpakket torskefilet som er kastet i skogen like før grensen, sier Olsen.

Han trekker blant annet fram at tre tsjekkere som ble stoppet med 338 kilo torskefilet, betalte boten på 67 700 kroner på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer