Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter Fisketorget vil dø

Fiskehandlerne holder stengt i dag i protest mot Bergens politikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mattilsynet har flere ganger i sommer hatt kontroller på Fisketorget i Bergen, der de har påvist altfor dårlig kjøling av fisken og dårlige forhold for oppbevaring av maten.

Vil bli mer moderne

Fiskehandlerne holdt i dag stengt i protest over det de mener er dårlige arbeidsforhold. De krever fastmontert kjøleutstyr på torget og legger hovedansvaret på politikerne i Bergen.

- Vi har en stor del av ansvaret, men våre forsøk på modernisering blir stadig stoppet. Vi gjør det beste vi kan, sier fiskehandler Tom Rørnes til bt.no.

I pressemelding som ble gitt ut i dag sier fiskehandlerne at de helt siden 1980 har ønsket å investere i fastmontert utstyr. I dag krever de gjennomslag for dette og i tillegg langsiktige leieavtaler med Bergen kommune.

- Fisketorget vil dø hvis det ikke blir gjort noe, sier Rørnes.

Lei av luftige planer

Han og de andre som står bak aksjonen anklager politkerne for å gjøre fiskehandlerne til syndebukker og hindre en modernisering av driften av det tradisjonsrike Fisketorget.

TOMT I DAG: Fisketorget i Bergen er vanligvis fullt av liv, men i dag er det tomt på torget. Foto: Oddmund Lunde
TOMT I DAG: Fisketorget i Bergen er vanligvis fullt av liv, men i dag er det tomt på torget. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

- Det eneste politikerne presenterer er luftige planer som aldri blir gjennomført. Vi håper denne aksjonen får politikerne og befolkningen til å innse at det ikke er mulig å drive et moderne torg med de forholdene vi har, sier Rørnes til ba.no.

Hovedstridspunktet er leieavtalene. Fiskehandlerne ønsker lengre avtaler slik at de kan investere i fastmonterte kjøledisker som vil sikre en bedre kvalitet på fisken som selges.