Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter flere dødsfall

Politiet frykter flere tap av menneskeliv: Nye kanner med dødelig metanolsprit er de to siste ukene blitt omsatt på Østlandet. Nå kjemper en 60-åring for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 74-åring fra Oslo ble i går kveld arrestert for forsøk på uaktsomt drap, etter at han har solgt ei tiliterskanne dødelig metanolsprit til en 60 år gammel Oslo-mann. Den eldre mannen ble pågrepet i leiligheten sin på Frogner ved 20-tida onsdag. Politiet skal ha gjort beslag inne i mannens bopel som knytter 74-åringen til omsetning av smuglersprit.

Frykter nytt parti

- Analyser av smuglerspriten viser skyhøy konsentrasjon av metanol, hele 21 prosent. Vi har så langt beslaglagt fire kanner, og alle stammer fra det samme partiet. Det nye er at disse metanolkannene er lukket med røde korker, tidligere har vi advart mot kanner med hvite eller sorte korker. Alle smuglerspritkannene har vært forseglet med gul lås, opplyser vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Politiet frykter at det er et nytt metanolparti på markedet og jobber på spreng med å kartlegge hvor de nye tiliterskannene kan stamme fra.

Tidligere er det avdekket at den dødelige spriten trolig stammer fra fabrikker i Portugal. Om det er tilfelle nå også, gjenstår å se. 74-åringen vil bli framstilt for varetekstfengsling i dag.

Kritiserer sykehuset

- Det er all grunn til å advare folk mot å drikke smuglersprit. Det overrasker meg at folk fortsatt tar sjansen, sier Pedersen.

60-åringen fra Oslos østkant lå i går kveld fortsatt i respirator på Ullevål universitetsssykehus, alvorlig skadd. - Det er for tidlig å si hvordan dette kommer til å gå, sier avdelingsoverlege Dag Jacobsen ved akuttmedisinsk avdeling.

Oslo-mannen skal ha kjøpt tiliters-kanna med sprit ganske nylig. Mannens nærmeste har forklart til politiet hvem han kjøpte spriten av. Selve handelen skal ha skjedd i Østfold, ikke langt fra Moss. 13 mennesker har siden september i fjor mistet livet, etter å ha drukket metanolholdig sprit her i landet. Oslo-politiet kritiserer Ullevål universitetssykehus for å ha varslet dem for sent.

- Sykehuset har på en merkelig måte sittet på dette. Det er særdeles uheldig, særlig i metanolsaker, fordi andres liv kan være i fare, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt.