Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter flere dødsfall

Da Ole-Jørgen Bjørnåbakk ble påkjørt og drept på planovergangen utenfor Sarpsborg, var det andre døds-ulykke på under to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SARPSBORG (Dagbladet): Stearinlysene brenner til minne om 14 år gamle Ole-Jørgen Bjørnåbakk som ble påkjørt av toget og drept ved nedlagte Sannesund stasjon utenfor Sarpsborg fredag kveld.

Den unge gutten fra Halden var på besøk hos en av foreldrene sine da den tragiske ulykken skjedde. Guttens venner i Sarpsborg, hvor han har bodd tidligere, hadde i går en minnestund ved toglinja. Lagkameratene på juniorlaget i ishockeyklubben Comet i Halden var også samlet til minnestund.

-  Ole-Jørgen var en likandes og snill gutt. Han passet godt inn på laget og var en av gutta, forteller lagleder Hugo Nilsen.

Andre dødsulykke

Naboer er imidlertid redde for at 14-åringen ikke er den siste som mister livet på planovergangen. Det er under to år siden forrige dødsulykke. Den gangen var det en 12 år gammel gutt som ble påkjørt av toget.

-  Da jeg hørte toget bråstoppe, tenkte jeg: Hvem er det denne gangen? forteller Torger Ulstein. -  Mange barn bruker gangveien som skolevei. Det er klart vi er redde for flere ulykker.

Han mener planovergangen bør fjernes og erstattes med ei gangbru eller en undergang. Men Jernbaneverket er ikke enige. De anser den som sikker, da den er utstyrt med lys- og lydsignaler i tillegg til bom.

Må stenges

-  Det må gå an å stenge denne overgangen fysisk. Hvor mange ulykker må til før noen reagerer? Etter forrige ulykke ble det skrevet mye om hvor farlig denne overgangen er, sier onkelen, som ikke ønsker å få navnet sitt på trykk.

FAKTA

Planovergangulykker

Mai 2004: Traktorfører (45) ble drept på planovergang uten bom i Modum.

Februar 2004: En kvinne omkom da hun ble truffet av et tog ved Gardermoen.

Desember 2003: Mopedist (16) omkom da han ble påkjørt av Bergensbanen på en jernbaneovergang mellom Stanghelle og Dale.

September 2003: 16-åring drept av godstog ved en planovergang på Feste i Rygge.

SISTE HILSEN: Venner og familie tente lys og la ned blomster som en siste hilsen til Ole-Jørgen Bjørnåbakk.
REDD: Torger Ulstein.
HAR KREVD TO LIV: Planovergangen ved nedlagte Sannesund stasjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media