Frykter flere terroraksjoner under OL

Kina-forsker: Myndighetene har bare full kontroll over Beijing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nyheten om at 16 politimenn ble drept i et terrorangrep mot en politistasjon i Kinas vestlige Xinjiang-region, kommer bare fire dager før OL i Beijing starter.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua skjedde angrepet i åttetida lokal tid. Da kjørte angriperne en anleggsmaskin inn i en gruppe politimenn som stod og gjorde morgengymnastikk utenfor et hotell nær grensepolitistasjonen i Kashgar.

Etter at anleggsmaskinen traff en lyktestolpe hoppet de to angriperne ut og kastet hjemmelagde eksplosiver mot politistasjonen og angrep politimennene med kniv.

Fjorten politimenn ble drept på stedet, to døde på vei til sykehus. De gjerningsmennene ble pågrepet, en av dem hadde pådratt seg en benskade.

- Har ikke kontroll

Verken politi eller andre myndighetspersoner har kommentert hendelsen. Det eneste som er sagt er at det er innledet en etterforskning.

Det er også uklart hvorvidt det som kan være det verste terrorangrepet i Kina på ti år, skjedde i byen Kashgar eller i det administrative området med samme navn.

- Jeg tror det viktigste her er å være ekstremt forsiktig med å konkludere i noen som helst retning, sier Koen Wellens, seniorforsker ved Norsk senter for menneskerettigheter i Oslo, til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer