Frykter for de ansattes liv og helse

- Smertegrensen er nådd, sier leder for de fengselsansatte, Geir Bjørkli, som mener norske fengsler nå er fulle.

SMERTEGRENSE: - Smertegrensen er nådd! Det er ikke plass til flere. Vi må kutte hvis dette budsjettet blir stående, sier lederen for Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF), Geir Bjørkli. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
SMERTEGRENSE: - Smertegrensen er nådd! Det er ikke plass til flere. Vi må kutte hvis dette budsjettet blir stående, sier lederen for Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF), Geir Bjørkli. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Smertegrensen er nådd! Det er ikke plass til flere. Vi må kutte hvis dette budsjettet blir stående, sier lederen for Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF), Geir Bjørkli.

«Tallene i neste års statsbudsjett for driften av fengsler og friomsorgskontorer ser langt vakrere ut enn de er», skriver NFFs eget medlemsblad. Sammenlignet med driftsbudsjettet for 2011, «øker» det med 73,5 millioner kroner til 3,4 milliarder kroner. NFF-leder Geir Bjørkli noterer seg at «økningen» er inkludert pris- og lønnsjustering, som utgjør mer enn de 73,5 millionene.

- Økt fare for liv og helse - Vi har mottatt det svakeste budsjettforslaget på mange år. Konsekvensene blir fortsatt nedbemanning, stort press på ansattes arbeidsmiljø og økt fare for skade på liv og helse, sier Bjørkli til Dagbladet, som organiserer mer enn 3.500 ansatte i norske fengsler. Bjørkli viser til at kriminalomsorgen allerede er underbudsjettert i dag og derfor har mange fengsler overskredet årets budsjett allerede.

- Kriminalomsorgen vil ikke makte sine oppgaver eller nå sin mål med regjeringens budsjett, og situasjonen for ansatte blir ytterligere forverret, sier Bjørkli, som mener justisminister Knut Storberget (Ap) tar større hensyn til de innsattes soningsforhold enn hvordan de ansatte har det. Bjørkli krever nå at justisministeren skrinlegger flere planlagte prosjekter hvis ikke budsjettene blir økt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.