Frykter for ekteskapet

Demokraten Pete Buttigieg frykter for at en rekke avgjørelser kan bli omgjort dersom Amy Coney Barret blir USAs nye høyesterettsdommer.

FLERSPRÅKLIG: Pete Buttigieg ble utfordret til å snakke norsk under et intervju med CNN, og det gikk så som så. Reporter: Christian Wehus. Video: CNN. Vis mer
Publisert

Søndag uttalte demokraten Pete Buttigieg seg til Fox News om president Donald Trumps kandidat til ny høyesterettsdommer, Amy Coney Barret. Buttigieg sier at mange avgjørelser kan settes på spill dersom hun blir valgt.

Blant annet mener Buttigieg at retten til likekjønnet ekteskap kan være i fare. Selv giftet han seg med sin ektemann Chasten Buttigieg i 2018.

- Det som skjer i Senatet kan være avgjørende for ekteskapet mitt. Så mange avgjørelser kan settes på spill, sier Buttigieg og viser til at Senatets juridiske komité skal stemme over Barrets nominasjon denne uka.

GIR SEG: Tidligere ordfører i South Bend i delstaten Indiana, Pete Buttigieg, trekker seg fra Demokratenes nominasjonskamp. Foto: JIM WATSON / AFP - Video: CNN Vis mer

Profil

Buttigieg er tidligere ordfører i South Bend, Indiana, og er en svært profilert demokrat. Han stilte blant annet til valg mot presidentkandidat Joe Bide i vårens nominasjonsvalg. På nåværende tidspunkt har han en rolle i Bidens overgangsteam.

Barrett regnes for å være konservativ og kan skape et konservativt overtall i Høyesterett. Dermed er det flere avgjørelser som kan bli omgjort, som for eksempel likekjønnet ekteskap og abortrettigheter.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer