Frykter for ferien

Fullt streikekaos for flytrafikken kan sette en stopper for etterlengtede ferier over hele landet.

Ferien i fare:  Anniken Monsøy sammen med dattera  Ida Julie (3) hjemme på Lambertseter. Nå står deres første utenlandserie i fare på grunn av vekterstreiken på flyplassene. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
Ferien i fare: Anniken Monsøy sammen med dattera Ida Julie (3) hjemme på Lambertseter. Nå står deres første utenlandserie i fare på grunn av vekterstreiken på flyplassene. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en ganske kjip situasjon, sier Anniken Monsøy (41) fra Oslo.

På tirsdag skal hun og dattera Ida Julie (3) reise på en etterlengtet ferie til Sicilia, Italia. Det var i hvert fall planen. Som følge av streik er det slett ikke sikkert at de kommer seg av gårde.

- Det har vært en hektisk vinter og vår, og av og til er det jo tanken på at man har en ferie å se fram til som holder en gående. Det å forberede og glede seg til ferie, er for meg mer enn 60 prosent av feriegleden. Men nå har jeg nesten helt sluttet å glede meg. Jeg bruker i stedet masse energi på å bekymre meg over at dette skal gå helt skeis, sier hun, og legger til:

- I stedenfor å sjekke vær- og badetemperaturer i Italia, sjekker jeg nå streiketemperaturen på nettavisene.

Mer kaos fra lørdag? Den pågående vekterstreiken er ikke den eneste som truer ferien din. I går startet meklingen mellom Norsk Flytekninkerorganisasjon (NFO) og NHO. Frist er satt til midnatt fredag, og dersom partene ikke blir enige vil 477 medlemmer tas ut i streik lørdag morgen.

- Det vil i praksis si alle flyteknikere i Widerøe, Norwegian og SAS, sier leder i NFO, Roger Handeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer