Frykter for Fjordmans sikkerhet

Meningsfeller og bekjente kjenner Fjordman, men ønsker ikke at identiteten til Anders Behring Breiviks idol skal komme ut.

BLOGGER ANONYMT: Fjordman begynte å blogge under sitt eget nick i 2005. I dag skriver han på islamkritiske nettsteder som for eksempel Gates of Vienna (bildet).
BLOGGER ANONYMT: Fjordman begynte å blogge under sitt eget nick i 2005. I dag skriver han på islamkritiske nettsteder som for eksempel Gates of Vienna (bildet). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet kjenner identiteten til den anonyme bloggeren Fjordman, som har vært Anders Behring Breiviks viktigste ideologiske inspirasjonskilde.

Flere av hans venner og bekjente i det islamkritiske miljøet kjenner hans identitet, men frykter for hans sikkerhet om det kommer ut.

Fjordman oppgir selv at han er fra Trøndelag. Ifølge Dagbladets kilder er han en mann i slutten av 30-årene. Han skal tidligere ha jobbet som FN-soldat. Flere i det islamkritiske miljøet sier de har oppfattet ham som dystopisk og ekstrem. Flere har reagert på hans dommedagsprofetier om at Eurppa ender i blodig borgerkrig, og at han ikke skal ha sett håp om en ikke-blodig løsning.

Flere har møtt Fjordman - Jeg vet navnet hans, jeg vet hvor han bor. Jeg har møtt ham noen ganger. Han har bodd hos meg i København. Han var blant annet her da Ibn Warraq fikk Trykkefrihetsprisen, sier Steen Wied i Snaphanen.dk. Fjordman har også skrevet noen få innlegg for nettstedet.

- Ikke engang mine nærmeste har jeg fortalt hvem han er eller vist bilder av ham. Det blir neppe mulig. Jeg tror han er i omtrent samme situasjon som den nederlandske tegneren Gregroius Neckshot. Han ble anholdt av politiet for noen år siden uten grunn, og de truet med å offentliggjøre identiteten hans. Det kunne bety døden for ham. Du forstår derfor sikkert, hvorfor jeg ikke kan fortelle deg mer, fortsetter Wied. Honest Thinking-blogger og forfatter Ole Jørgen Anfindsen har også møtt Fjordman. Det skjedde i 2010, men han sier han ikke kjenner hans navn. I Anfindsens bok «Selvmordsparadigmet» har Fjordman skrevet et kapittel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer