Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter for livet - avlyser Israel-konsert

Sinead O'Connor (30) har bøyd av for drapstruslene, og avlyser nå sin planlagte fredskonsert i Jerusalem lørdag. Det er høyreekstreme jødiske grupper som antas å stå bak truslene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke sette i fare livene til mine to barn, mine musikere og mine teknikere, så jeg har bestemt meg for å avlyse denne konserten, skrev Sinead O'Connor i et brev til konsertarrangørene i går.

Både den irske og den britiske ambassaden i Tel Aviv fikk forrige uke drapstrusler mot den kontroversielle irske artisten. Og ambassadene så ingen grunn til å tvile på de anonyme oppringningene. Nå virker det som om også Sinead O'Connor har innsett alvoret.

Konserten, som skulle gå sin gang lørdag, var arrangert av radikale israelske og palestinske kvinnegrupper som støtter palestinernes krav om kontroll over Øst-Jerusalem. Men ytterliggående konservative krefter klarte å sette en stopper for konserten, som skulle avslutte en uke med fredsarrangementer. Mottoet for uken var «Delt Jerusalem - to hovedsteder for to stater».

Arrangørene beklager selvsagt avlysningen dypt.

Sinead O'Connors kommende album blir tilegnet «fred i Midtøsten, Rwanda og Nord-Irland».