SIKKERHETSRÅD: Nettsiden Gawker publiserte dette memoet fra AIG som anbefaler de ansatte om å ta forhåndsregler.
SIKKERHETSRÅD: Nettsiden Gawker publiserte dette memoet fra AIG som anbefaler de ansatte om å ta forhåndsregler.Vis mer

Frykter for livet etter AIG-bonuser

Selskapet ber folk gå i par og skjule firmalogoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsikringsselskapet AIG har gjort seg mektig upopulære blant amerikanere flest etter den mye omtalte bonusutbetalingen.

Selskapet fikk nærmere 1071 milliarder kroner av regjeringen for å unngå konkurs, for så å utbetale rundt en milliard kroner i bonuser.

Barack Obama har ved flere anledninger uttrykt sitt sinne og misnøye med AIG-sjefenes utbetaling av bonuser.

- Vi vil ha pengene våre igjen, for skattebetalernes skyld, sa Nancy Pelosi, som er ordstyrer i Representantenes hus.

Frykter for sine liv
Nå er forsikringsselskapet så upopulære blant skattebetalerne at AIG må gå ut og be sine ansatte skjule selskapets logo, alltid gå i par og unngå å diskutere sin arbeidsplass ute blant folk.

Flere ansatte i AIG har blitt utsatt for trusler og de som har mottatt bonusutbetalinger har sagt at de frykter for sine liv, skriver Guardian.

I et internt skriv som nettstedet Gawker har fått tilgang til ber AIGs sikkerhetsansvarlig de ansatte om å utvise forsiktighet på grunn av «en økende offentlig interesse skapt av media».

Videre i skrivet anbefales det de ansatte å unngå bruk av all slags AIG-utstyr og klær med logo på. Ansatte burde fjerne all form for identifikasjon når de forlater arbeidsplassen, og blir innstendig bedt om å kontakte politiet hvis de føler seg forfulgt.

Sa fra seg bonusutbetaling
- Ved nattestid så bør ansatte, når mulig, gå i par og alltid parkere i godt belyste områder, står det i skrivet som er trykket i sin helhet på nettstedet Gawker.

En av de ansatte i AIG som har mottatt bonusutbetaling er James Haas, og da han ble konfrontert av journalister ved sitt hus utenfor New York tidligere i uka var han svært opprørt.

- Jeg føler meg forferdelig, sa han til New York Times og fortalte om dødstrusler. Haas skal ha gått med på å si fra seg bonusutbetalingen.

Nye vilkår for redningspakke
AIG-toppsjef Edward Liddy har tidligere stått skolerett for kongressen. Han sa at noe av bonuspengene skulle tilbakebetales og at flere allerede hadde frasagt seg pengene.

Det som frusterer mange med bonusutbetalingene til AIG er at selskapet fortsatt trenger penger for å overleve finanskrisen.

planlegger riktignok finansdepartementet å legge til nye krav for den kommende redningspakken for AIG på 189 milliarder kroner, for å tvinge dem til å betale tilbake bonusen, sier en anonym kilde i Finansdepartementet til Reuters.

Presset mot forsikringsgiganten AIG er enormt etter at president Barack Obama uttrykte sinne over at de ansatte får utbetalt store bonuser. AIG, som har mottatt flere milliarder dollar i støtte fra staten under finanskrisen, kan nå risikere helt nye vilkår for å få flere kriselån fra staten.

AIG: Edward Liddy vitner ovenfor kongressen i forbindelse med AIGs bonusutbetalingene.  REUTERS/Jason Reed
AIG: Edward Liddy vitner ovenfor kongressen i forbindelse med AIGs bonusutbetalingene. REUTERS/Jason Reed Vis mer