13 fransk bulldog-valper

Frykter for livet til Lotta og tolv andre valper

Aurora B. Møller og samboeren er redd for at valpen Lotta blir avlivet på grunn av toll-feil. Sammen med åtte andre hundeeiere går de nå til sak mot mannen som solgte dem de franske bulldog-valpene.

REDDE FOR VERA: Den lille franske bulldog-valpen Vera er nå på isolat på et hundehotell nær Gardermoen. - Vi frykter at Vera og 12 andre valper blir avlivet av Mattilsynet, sier eier.
REDDE FOR VERA: Den lille franske bulldog-valpen Vera er nå på isolat på et hundehotell nær Gardermoen. - Vi frykter at Vera og 12 andre valper blir avlivet av Mattilsynet, sier eier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aurora B. Møller og kjæresten Erlend Gran er begge vokst opp med hund, og har lenge lett etter en fransk bulldog-valp.

- Vi kontaktet mange oppdrettere. Vi så Lotta og bestemte oss for å prøve og få henne. Vi gikk langt over budsjett, så dette er ingen billig importhund. Vi trodde oppriktig at alt gikk riktig for seg, sier Aurora B. Møller.

Til Polen - eller avlivet

Lille, helsvarte Lotta ble deres. Paret fikk vaksinepapirer, ID-kort og helsepapirer og gledet seg til et liv med et nytt barn i familien.

- Vi var ekstremt heldige med henne: Hun er kjempenysgjerrig, veldig leken og veldig rolig. Hun bjeffer heller ikke så mye, sier hun.

Men så startet problemene: Mattilsynet mener at valpen Lotta og tolv andre franske bulldog-valper er importert feil til Norge. Én og samme mann hadde importert 13 fransk bulldog-valper i løpet av et par måneder, men tollet som privatperson. Derfor tok Mattilsynet affære. I forrige uke hentet de valpene fra Møller og tolv andre familier.

Hundene er nå på isolat på et hundehotell nær Gardermoen. De vil enten bli sendt tilbake til Polen, hvor de opprinnelig kom fra - eller avlivet, ifølge Nina Brogeland Laache, Mattilsynets seksjonssjef i Østfold og Follo. Målet er at valpene ikke skal avlives, understreker hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer