PROTESTER: Dommen mot den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi har ført til protester i store deler av verden. Dette bildet er tatt under en demonstasjon i Wien. Foto: Roland Schlager / EPA / NTB Scanpix
PROTESTER: Dommen mot den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi har ført til protester i store deler av verden. Dette bildet er tatt under en demonstasjon i Wien. Foto: Roland Schlager / EPA / NTB ScanpixVis mer

Frykter for livet til saudiarabisk blogger

Ektefellen til den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi sier hun frykter han ikke vil overleve nye piskeslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Badawi er dømt til 1.000 piskeslag og ti års fengsel samt 2 millioner kroner i bot for å ha krenket islam ved å kritisere myndighetene og religiøse ledere på internett.

Den første delen av straffen ble fullbyrdet 9. januar da Badawi ble pisket 50 ganger. Meningen er at han skulle motta 50 piskeslag hver fredag i mange uker framover, men de to siste ukene er straffen utsatt fordi sårene ikke hadde grodd.

- Rafis helse er svært dårlig og han er blitt verre, sier ektefellen Ensaf Haidar som bor som flyktning i Canada med parets tre barn.

- Jeg er veldig bekymret for ham. Det er umulig for et menneske å motta 50 piskeslag hver uke, sa hun under en pressekonferanse i Ottawa torsdag.

Dommen er blitt møtt med sterke reaksjoner fra menneskerettsforkjempere verden over.

(NTB)