- Frykter for mild straff

ØRNES/HALSA (Dagbladet): Klassekameratene til den drepte Linn Charlott Nesblom frykter at politiets famling og ulike forklaringer skal gi morderen mild straff. I dag begynner rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klasse 1B ved Meløy videregående skole har en pult til overs. Den tilhørte Linn Charlott - humørsprederen som ble stukket ned og drept 6. november i fjor. 28-åringen Jørn-Are Sæle er tiltalt for overlagt drap på ekskjæresten.

Ber om streng straff

Mange frykter at Meløy lensmannskontors passive holdning til Sæle - og den påstått falske forklaringen til enten lensmann Kjell Sahl eller førstebetjent Edgar Skorbakk - skal føre til mildere straff.

Linns klassekamerater har en todelt bønn til Salten herredsrett:

- Gi drapsmannen den straffen han fortjener - og finn ut hvem som lyver på lensmannskontoret, mener klassekameratene, som er blitt enige om å uttale seg samlet om drapet.

- Vi har ingen tillit til lensmannsetaten. De neglisjerte drapstruslene mot Linn, og gjorde alt feil i ettertid.

Samholdet i klassen er sterkt. En av jentene i klassen er stevnet som vitne. De andre skal følge rettssaken i Bodø gjennom media.

Øyenvitnet

Remi Ludvigsen er et annet offer etter Meløy-drapet. Den 28 år gamle snekkeren fra Halsa arrangerte vorspiel lørdag 6. november, og satt en meter unna da drapet skjedde. Fortsatt bor han i leiligheten ved Halsa Gjestegård. Etter at politi og rengjøringsbyrå var ferdige, skaffet forsikringsselskapet ham nye møbler.

I morgen møter han i retten for å gjenoppleve marerittet.

- Jeg gruer meg som en hund. Jeg kjente jo både drapsmannen og offeret. Sæle er egentlig en hyggelig kar, samtidig ønsker jeg at han får den strengeste straffen.

«Det fortjente du»

Lavmælt forteller Remi Ludvigsen om det hyggelige vorspielet som brått forvandlet seg til et mareritt etter klokka 22.

Remi forteller hvordan drapsmannen drepte Linn.

- Jeg så det jo, men skjønte det ikke. Etterpå lente Sæle seg over bordet mot meg. «Du har jo ikke forstått noen ting. Jeg har drept jenta,» sa han og gikk.

gunnar.hagen@dagbladet.no