- Frykter for Norway Cup-vennene

Folk i Mathare-slummen føler seg truet på livet. -Halvparten av småbedriftene er plyndret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norway Cup-general Frode Kyvåg og de mange norske vennene til den kenyanske klubben Mathare United er alvorlig bekymret for situasjonen til sine fotballvenner i Kenyas hovedstad Nairobi.

Jentene og guttene fra slumbydelen Mathare Valley har i mange år vært det store trekkplasteret på Ekebergsletta under verdens største fotballturnering.

Strømmestiftelsens kontaktperson i Kenya, som selv bor i Mathare, kan med egne øyne se at flere hundre hus er brent ned, og at en stor del av bygningene rundt kontorene til Mathare Youth Sports Organisastion (MYSA) er ødelagt.

- Ikke livstegn

- Vi har ikke hørt livstegn fra Bob Munro, Helge Søvdnes eller andre av våre Norway Cup-venner i Nairobi-slummen på lenge. Det er klart vi frykter for våre venner og de lovløse tilstandene, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.no.

Kanadieren Bob Munro grunnla MYSA i 1987. Over 100.000 barn og unge har fått en mulighet til å heve blikket fra den daglige håpløsheten. Han er årlig gjest på Ekebergsletta med sine fotballag.

I 2003 ble han foreslått til Nobels fredspris for sitt arbeid i Mathare-slummen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer