Frykter for rekrutteringen til Høyesterett

Vil beholde gullpensjon for høyesterettsdommere.

NY PENSJONSORDNING: Utvalgets leder fylkesmann Sigbjørn Johnsen orienterte om konklusjonen da pensjonsutvalget tirsdag overleverte Stortingets presidentskap sin innstilling om den fremtidige stortingspensjonen.  Bak sitter (f.h.) Carl I. Hagen, høyesterettsdommer Gunnar Aasland og jurist Alexandra Plahte.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
NY PENSJONSORDNING: Utvalgets leder fylkesmann Sigbjørn Johnsen orienterte om konklusjonen da pensjonsutvalget tirsdag overleverte Stortingets presidentskap sin innstilling om den fremtidige stortingspensjonen. Bak sitter (f.h.) Carl I. Hagen, høyesterettsdommer Gunnar Aasland og jurist Alexandra Plahte. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Høyesterettsdommer Gunnar Aasland frykter at svekking av pensjonsordningen for Høyesterett vil ramme rekrutteringen.

- Det er særlig vanskelig å rekruttere fra privat advokatvirksomhet, sier Aasland som har deltatt i utvalget som har vurdert stortingspensjoner og pensjonsordingene for noen andre grupper, herunder høyesterettsdommere.Utvalget er ledet av tidligere finansminister og nåværende fylkesmann i Hedmark, Sigbjørn Johnsen.

Aasland er ikke enig med flertallet som vil at høyesterettsdommere etter 20011 skal ha offentlig tjenestepensjon etter lov om Statens Pensjonskasse.Aasland vil beholde dagens ordning.

Dramatisk- Det er ikke realistisk å tro at Høyesterett kan konkurrere på lønn. Gode pensjonsordninger har gjort at det har vært attraktivt for de mest velkvalifiserte advokatene å søke dommerembeter i Høyesterett.

 Endringen som flertallet i Pensjonsutvalget foreslår, betyr en veldig dramatisk reduksjon i pensjonen for høyesterettsdommere, sier Aasland.

Utvalget som har utredet pensjon og etterlønn for stortingsrepresentanter, statsråder og noen andre grupper, la i går fram sin innstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer