Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter for sikkerheten: Avlyser kronprinsesse Victorias møte på slottet

Trusselnivå fire i Sverige.

AVLYSER SLOTTSBESØK: Kronprinsesse Victoria av Sverige.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
AVLYSER SLOTTSBESØK: Kronprinsesse Victoria av Sverige. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svenske slottets sikkerhetstjeneste har bestemt at trusselbildet ikke tillater at kronprinsesse Victoria deltar i et planlagt møte på slottet i Stockholm torsdag.

De mener det ikke er forsvarlig at både kronprinsessen og kong Carl Gustaf befinner seg i samme rom samtidig under Global Child Forum, skriver Expressen.

- På grunn av sikkerhetssituasjonen i Sverige er det en beslutning som hoffets sikkerhetsorganisasjon gjør, sier talsperson Margareta Thorgren ved det svenske hoffet, ifølge NTB.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo sier de ikke har noe med avlysningen å gjøre, men at slottet har tatt avgjørelsen selv.

Det skal ikke finnes noen konkret trussel mot torsdagens konferanse. Ifølge Expressen er det væpnet politi utenfor slottet.

Det har blitt innført en rekke sikkerhetstiltak i Sverige de siste ukene. Statsminister Stefan Löfven har blant annet foreslått å innføre en form for «krisetilstand» i landet.

Forrige uke hevet Sverige trusselnivået fra tre til fire. Trusselnivå fire innebærer at det er «høy risiko» for at «personer har intensjoner og evne til å utføre angrep». Det er fem år siden trusselnivået sist ble hevet i Sverige, den gang fra to til tre. Samme år slo den 28 år gamle selvmordsbomberen Taimour Abdulwahab til midt under julehandelen i sentrum av Stockholm, men lyktes ikke å ta med seg noen i døden.

Også i Danmark er trusselnivået hevet til det nest høyeste nivået.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling