Ordførere reagerer på forslaget:

Frykter for sikkerheten om lensmannskontor legges ned

Hver tredje ordfører mener sikkerheten i deres kommune vil bli påvirket dersom lensmannskontor legges ned.

FORESLÅR Å LEGGE NED HALVPARTEN:  Politidirektoratet mener også at forslaget om å legge ned halvparten av lensmannskontorene går for langt. Men færre lensmannskontor skal det bli. Her representert med  Lørenskog lensmannskontor på Metro senteret i Lørenskog.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORESLÅR Å LEGGE NED HALVPARTEN:  Politidirektoratet mener også at forslaget om å legge ned halvparten av lensmannskontorene går for langt. Men færre lensmannskontor skal det bli. Her representert med  Lørenskog lensmannskontor på Metro senteret i Lørenskog. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nationen har spurt landets ordførere hvordan de mener sikkerheten i deres kommune vil bli påvirket av forslaget. Av de 210 som svarte, frykter 77 for sikkerheten. Det er flest ordførere fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet som er bekymret, men også tre Høyre-ordførere gir uttrykk for uro.

Politi skaper trygghet

– Et nært og synlig og tilstedeværende politi skaper trygghet, og i mangel av trygghet fra politiet er jeg bekymret for framveksten av andre grupper som tar håndhevelse av loven i egen hånd, sier Christine Trones (H), ordfører i Hemnes.

Politidirektøren har allerede sagt at forslaget om å legge ned halvparten av lensmannskontorene går for langt og ikke vil bli fulgt.

Statssekretær Ove Andre Vanebo (Frp) i Justisdepartementet oppfordrer ordførerne til dele sin kunnskap om hvordan sikkerheten og beredskapen kan bli bedre.

Like bra eller bedre

– 60 prosent av ordførerne tror sikkerhet og beredskap i deres kommune blir like bra eller bedre. Det kan vitne om gode prosesser mellom politi og kommuner, der budskapet om at tomme lensmannskontorer kan omsettes til politikraft begynner å møte forståelse lokalt, sier Vanebo. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer