Frykter for siktedes liv

Politiet frykter for livet til de ranssiktede, og mener de to har solgt opptil elleve skuddsikre vester til de brutale dødsranerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): De to siktede, omtalt som «Mr. X» (47) og «spionbutikkeieren» (29), ble siktet på bakgrunn av at de forklarte seg forskjellig på flere punkter i avhør. Politiet mener minst en av dem lyver, og valgte å sikte begge for medvirkning til dødsranet.

Politiet tar ingen sjanser med sikkerheten til de to. I går ble de ført inn i rettslokalene i Stavanger iført skuddsikre vester, mens tungt bevæpnet politi holdt vakt. Politiet bekrefter at de frykter noe kan skje med de siktede.

- Siktede har ikke selv bedt om skuddsikker vest. Det er politiet som har forsterket sikkerheten i denne saken, sier 47-åringens advokat, Anja Hellander.

Politiet fant penger

Begge de siktede ble i går varetektsfengslet i fire uker. De nekter straffskyld. Foreløpig er de konfrontert med lite av politiets funn i firmalokalene til spionasjefirmaet i Oslo. Fungerende daglig leder i firmaet bekrefter at politiet beslagla penger, men vet ikke hvor mye.

- Vi driver kontantsalg over disk, og da er det ikke unaturlig at det er kontanter i butikken, sier han. Ifølge mannen selger firmaet bare lovlig utstyr.

- Jeg kan ikke utelukke at ranerne har kjøpt utstyr i vår butikk. Men jeg har ikke registrert noe som skulle tilsi at de to som nå er siktet, har vært involvert i ranet. Jeg kjenner ikke til at det er beslaglagt noen våpen i butikken, sier han.

Har fått ransutbytte

Som Dagbladet skrev i går, mener politiet at dette er de viktigste funnene:

Det er funnet kontanter i lokalene, men politiet er langt fra sikre på at pengene stammer fra ransutbyttet. Politiet mener likevel at de siktede har fått deler av ransutbyttet.

Det er funnet avansert elektronisk utstyr i lokalene som politiet mener er brukt under ranet.

I lokalene er det også funnet det politiet mener er ulovlige våpen.

Dagbladet får opplyst at politiet mener de siktede har solgte opptil elleve skuddsikre vester til ranerne. Politiet mener de har klart å spore vestene til ranerne tilbake til firmaet i Oslo. Sporingen er gjort av politiets videogranskere.

Politiet har ikke grunn til å tro at noen av de siktede har deltatt aktivt i ranet, men etterforskerne mener de siktede har hatt kontakt med ranerne. Kilder i politiet mener den siktede 47-åringens kontakt med en etterlyst 38-åring, omtalt som «Skyggen», er helt sentral i den videre etterforskningen.

FENGSLET: Den siktede 47-åringen, som blir omtalt som «Mr. X» i politiets interne dokumenter, ble i går varetektsfengslet i fire uker. Her blir han ført inn i tingretten i Stavanger av tungt bevæpnet politi.