Frykter for sine kjære

LONDON (Dagbladet): Kineserne i Londons China-town stålsetter seg nå for å reise til Dover for å identifisere sine 58 døde landsmenn- og kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelte har allerede uttalt seg til pressen og fortalt at de frykter at deres kjære er blant dem som led en grusom kvelningsdød i den hermetisk lukkede containeren.

- Jeg er redd for at mitt søskenbarn Chen Lin på 19 år er blant de døde. Han flyktet for fire måneder siden, og hele tida har han og medflyktningene fått mulighet til å ringe familien for å fortelle hvor de var. Nå har vi ikke hørt noe siden han ringte fra Nederland, fortalte 20 år gamle Yang Chen i går.

Chen sier tanten hans har bedt ham om å reise til Dover. Bare slik kan mora få visshet om hva som har skjedd med hennes barn.

Eieren i avhør

Politiet i Kent avhørte i går den 24 år gamle eieren av dødstraileren. Nederlenderen er den tredje som er arrestert i forbindelse med tragedien i Dover. Europeisk politi innrømmer at de står maktesløse overfor den kyniske menneskehandelen.

I tillegg til eieren av traileren er også en 55-åring fra Rotterdam arrestert i forbindelse med smuglertragedien som krevde 58 unge menneskeliv.

Den nederlandske sjåføren sitter fremdeles i forvaring hos britisk politi. Han blir tidligst framstilt for retten i morgen.

Det foregår også et tett samarbeid mellom belgisk og britisk politi for å kartlegge om en gruppe kinesere anholdt i Belgia 16. april, er de omkomne.

Gruppen med de unge kineserne ble funnet av politiet i Bornem og Puur, to byer et stykke sør for Antwerpen.

- Vi kunne se av papirene deres at det åpenbart handlet om illegal menneskehandel, sa den belgiske politimannen Frank van den Bulck i går.

Han var på arbeid da gruppen ble funnet av politiet. Etter å ha fått mat og drikke ble flyktningene satt på et tog med beskjed om å komme seg ut av landet. Ingen skal ha fulgt dem på toget for å forsikre seg om at så skjedde.

Fingeravtrykk

Belgiske myndigheter bistår britisk politi med å oppklare om det dreier seg om samme gruppe kinesere.

- Vi vil utveksle fingeravtrykk. På bakgrunn av disse kan vi få fastslått om det dreier seg om de samme menneskene, sa Pascal Smet, talsmann for det belgiske innenriksministeriet, til BBC i går.

TEMA: Tragedien i Dover mandag er temaet blant kineserne i Londons China-town. Belgisk og britisk politi kartlegger nå om en gruppe kinesiske flyktninger anholdt i Belgia 16. april er de som ble funnet kvalt i dødstraileren.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1008304199


Varnish cache server