FEM PÅGREPET: Fem journalister i The Sun ble i morgentimene arrestert. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/SCANPIX
FEM PÅGREPET: Fem journalister i The Sun ble i morgentimene arrestert. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/SCANPIXVis mer

Frykter for The Sun etter nye korrupsjonsanklager

Fem stjernereportere pågrepet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem stjernerepotere i den britiske storavisa The Sun ble i morgentimene pågrepet i forbindelse Scotland Yards «operasjon Elveden».

Totalt åtte journalister i avisa skal nå være pågrepet, og det gjør at flere nå frykter for tabloidavisas framtid etter at søsteravisa News of the World ble lagt ned i fjor etter flere avlyttingsskandaler.

Journalistene er beskyldt for å ha bestukket offentlige tjenestemenn. Saken har tidligere bare omfattet bestikkelse av polititjenestemenn, men i dag viser det seg at politioperasjonen er langt mer omfattende. Samtidig som de fem journalistene ble pågrepet, ble også en politimann i aktiv tjeneste, en ansatt ved det britiske forsvarsdepartementet og en soldat pågrepet.

De pågrepne journalistene består av nøkkelpersonell i avisa, blant annet redaktøren Geoff Webster, melder The Telegraph. Tidligere sjefsreporter John Kay, sjefsutenrikskorrespondent Nick Parker, bilderedaktør John Edwards og nyhetsredaktør John Sturgis skal også væer blant de pågrepne.

I en uttalelse sier selskapet som eier avisa, News Corp., at de fem journalistene ble pågrepet etter informasjon de hadde gitt over til politiet i forbindelse med den omfattende «Operasjon Elveden». Politiet fikk også gå gjennom de ansattes kontorer i Wapping i London.

De åtte arresterte satt lørdag i avhør på politistasjoner i London og enkelte andre steder i Storbritannia.

Elveden-operasjonen pågår parallelt med London-politiets operasjon Weeting. Denne skal kartlegge ulovlig telefonavlytting begått av ansatte i søndagsavisen News of the World, som ble lagt ned i fjor sommer etter avsløringer av de ansattes ulovlige arbeidsmetoder.

Dagens arrestasjoner er den andre aksjonen mot høyprofilansatte i The Sun på bare to uker.