Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter for turismen etter gjengvoldtekt av dansk 51-åring

Utenriksdepartement i en rekke europeiske land advarer kvinner mot India.

POPULÆRT: Det var her i det populære turistområdet Paharganj sentralt i New Delhi at en dansk kvinne ble gjengvoldtatt av åtte menn. Nå frykter India for turismen. Foto: Reuters/Vijay Mathur/NTB Scanpix
POPULÆRT: Det var her i det populære turistområdet Paharganj sentralt i New Delhi at en dansk kvinne ble gjengvoldtatt av åtte menn. Nå frykter India for turismen. Foto: Reuters/Vijay Mathur/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to mennene som hittil har blitt pågrepet for den brutale voldtekten av en dansk kvinne (51) har blitt varetektsfengslet i tre dager, melder Times of India.

Jakter på seks menn Samtidig pågår politijakten på ytterligere seks menn.

51-åringen ble gjengvoldtatt av de åtte mennene i over tre timer i det populære turistområdet Paharganj sentralt i New Delhi tirsdag denne uka.

Den danske kvinnen var på vei tilbake fra et museum da hun gikk seg bort. Kvinnen skal ha spurt mennene om veien til hotellet, og ble lurt inn i en forlatt vei.

Der ble kvinnen utsatt for vold, ranet og truet med kniv, før de voldtok henne etter tur.

Krise for turismen Flere indiske medier bemerker at Indias omdømme som en utrygg destinasjon for turister bare har befestet seg enda mer etter hendelsen.

I fjor ble turismen kraftig rammet etter at en 23 år gammel kvinne ble brutalt voldtatt og drept i New Dehli for 13 måneder siden.

Ifølge nyhetsbyrået AP falt andelen kvinnelige turister med 35 prosent de tre første månedene etter den grufulle hendelsen.

Dette har imidlertid forbedret seg etter at landet satte i gang en kampanje kalt «Jeg respekterer kvinner». I tillegg ble straffene for seksualisert vold doblet, slik at voldtekt straffes med opptil 20 års fengsel.

Men den brutale voldtekten av den danske 51-åringen kan nå gjøre at turismen igjen rammes i landet, der turisme utgjør 6,6 prosent av landets BNP.

Advarer kvinner Men 51-åringen er ikke alene.

Det har også blitt meldt om seksualisert vold mot en tysk og en polsk kvinne i år.

Det britiske utenriksdepartementet oppdaterte i går sitt reiseråd for India.

- Kvinner bør være forsiktige når de ferdes i India. Tilfeller av seksuelle overfall mot kvinner og unge jenter er økende, står det i reiserådet.

VARETEKTSFENGSLET: Her blir en av de to fengslede mennene brakt til en domstol i New Delhi. Der ble kjennelsen at han og en annen varetektsfengsles i tre dager. Foto: AP Photo/Altaf Qadri/NTB Scanpix
VARETEKTSFENGSLET: Her blir en av de to fengslede mennene brakt til en domstol i New Delhi. Der ble kjennelsen at han og en annen varetektsfengsles i tre dager. Foto: AP Photo/Altaf Qadri/NTB Scanpix Vis mer

- Det har så langt i 2014 kommet meldinger om grove seksuelle overfall av kvinnelige reisende fra Polen, Tyskland og Danmark.

Også det norske utenriksdepartementet advarer kvinner mot India. På nettsiden Landsider.no står det følgende:

- Dette gjelder også mot utenlandske kvinnelige turister, hvor det i den senere tid har vært rapportert seksuelle overgrep i Goa, Delhi, Bangalore, Agra, Rajasthan og Madhya Pradesh.

- Kvinner bør derfor vise stor forsiktighet når de ferdes i India, også når de er en del av en gruppe reisende. Man bør respektere lokale kleskoder og unngå å oppholde seg alene på isolerte steder.

Også UD i Sverige og Danmark advarer på lik linje med Norge kvinner mot India.

- Gjør enorm skade Rajinder Rai ved det indiske forbundet for reisebyråer sier til Times of India at hendelsene gjør enorm skade.

- Slike hendelse er skammelige og forårsaker stor skade på landets omdømme. Det er skremmende at slike ting skjer gang på gang, sier Rai.

VOLDTATT OG RANET: Her undersøker kriminalteknikere området den danske kvinnen ble brutalt gjengvoldatt og ranet. Foto: Reuters/NTB Scanpix
VOLDTATT OG RANET: Her undersøker kriminalteknikere området den danske kvinnen ble brutalt gjengvoldatt og ranet. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!