Frykter for Veronicas liv

Advokat Heidi Ysen frykter for Veronica Orderuds liv. Fengselet fører tilsyn med den sønderknuste 30-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er svært bekymret for henne og redd for hva hun kan finne på. Hun er helt knust og får tilsyn i fengselet, sa Ysen da hun kom ut fra sitt nesten to timer lange besøk hos Veronica i besøksrommet i første etasje på Bredtveit fengsel torsdag kveld.

Psykiater

Fengselet var forberedt på å hjelpe Veronica.

- Vi har gitt vår versjon av hvordan vi oppfatter henne og fengselet bestemmer hva de skal gjøre. Veronicas psykiater Svein Haugsgjerd er tilgjengelig for henne hele tiden, og kommer også til å være det i påsken, sa Ysen.

Før Veronica forlot Åråsen stadion etter kjennelsen fikk hun snakket med sin ektemann Per. Ingen av dem orket å være til stede i rettssalen da kjennelsen ble lest og tilbrakte de skjebnesvangre minuttene sammen på et av bakrommene der de kunne se det hele på TV.

- Hva de snakket sammen om, ønsker jeg ikke si noe om. Det er for privat, sier Ysen.

- Ikke noe å leve for

Veronica Orderud kom sammen med sin forsvarer til Bredtveit fengsel like etter klokka 19 torsdag. I bilen bak satt søsteren Kristin Kirkemo Haukeland, uten noen av sine forsvarere til stede.

Ysen holdt armene beskyttende rundt Veronica i baksetet i bilen, og vernet Veronicas hode mot fotografenes blitz.

- Nå er alt håp ute for Veronica. Hun og Per påstår jo at de er uskyldige og de har holdt håpet oppe med at uskyldige ikke blir dømt. Nå har de ikke det håpet lenger og det er helt umenneskelig. Hvis de ikke er skyldige er jo dette helt forferdelig. Veronica synes ikke hun har mer å leve for, sier Ysen.

Veronica uteblir

Ysen bekrefter at Veronica Orderud ikke kommer til å være til stede i retten fredag.

- Det er helt sikkert. Hun kommer til å være på Bredtveit. Det er Frode Sulland som kommer til å prosedere på straffeutmålingen, sa Ysen.

Selv skulle Ysen hjem til Skien torsdag kveld. Og kontrasten mellom fengselslivet til Veronica og hva som venter Ysen de nærmeste dagene må kunne sies å være stor:

- Jeg skal ta et fly klokka 13 fredag og skal reise til Syden, sa Ysen.

(NTB)

Etter to timer sammen med sin klient, kom Veronica Orderuds advokat Heidi Ysen torsdag kveld ut fra Bredtveit fengsel. Forsvareren er svært bekymret for Veronica, og redd for hva hun kan finne på. <br>Foto: Knut Fjeldstad, SCANPIX
<P>Like etter klokka 19 kom Veronica Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland til Bredtveit fengsel. <br>Foto: Knut Fjeldstad, SCANPIX