FRYKT: Tatarer på Krim frykter forfølgelse hvis Krim blir russisk. Her demonstrerer tatarer i byen Bakhchisarai, omlag 40 kilometer fra Simferopol, før helga og viser at de mener folkeavstemningen er ulovlig. Foto: Viktor Drachev/AFP
FRYKT: Tatarer på Krim frykter forfølgelse hvis Krim blir russisk. Her demonstrerer tatarer i byen Bakhchisarai, omlag 40 kilometer fra Simferopol, før helga og viser at de mener folkeavstemningen er ulovlig. Foto: Viktor Drachev/AFPVis mer

Frykter forfølgelse på russisk Krim

Tatater i frykt etter uavhengighetserklæringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tatarene boikottet gårsdagens folkeavstemning på Krim-halvøya, der nærmere 97 prosent stemte for løsrivelse fra Ukraina.
Tidligere i dag erklærte den tidligere regionforsamlingen selvstendighet, og søkte om å bli tatt opp i den russiske føderasjonen.

Sunnimuslimer Tatarene, som er et tyrkisk folkeslag, er i hovedsak sunnimuslimer. Krim var en del av det ottomanske riket til halvøya ble erobret av Russland i det 18. århundre.

Tatarene har siden levd under harde kår, de ble blant annet deportert til Sentral-Asia av Stalin under annen verdenskrig.

Demonstrerte Foran folkeavstemningen holdt tatarene flere demonstrasjoner, men valgte likevel på oppfordring fra sine egne ledere å ligge lavt.

Etter at resultatet av folkeavstemningen ble klart, har det vært rolig i Krims hovedstad Simferopol, men tatarene frykter at de nok en gangs skal bli utsatt for forfølgelse. (NTB)