FRYKTER FORHÅNDSDØMMING: Mandag startet staffesaken mot Stig Millehaugen (41) i Oslo tingrett.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
FRYKTER FORHÅNDSDØMMING: Mandag startet staffesaken mot Stig Millehaugen (41) i Oslo tingrett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Frykter forhåndsdømming av Millehaugen

Men advokat Morten Furuholmen mener aktor har lagt fram en «ambisiøs» tiltale mot drapstiltalte Stig Millehaugen og Ahmed Shahbaz Dad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er for tidlig å si noe om utfallet, men man er alltid redd for forhåndsdømming i en sak der klienten har et nokså omfattende rulleblad, sier advokat Morten Furuholmen til Dagbladet.

Hans klient, Stig Millehaugen, har lenge sagt at han er skråsikker på å bli dømt i saken.

- Men aktor sliter med et troverdighetsproblem når de baserer saken på et hovedvitne som soner en 12 år lang dom for overlagt drapsforsøk. Det er for tidlig å si noe om utfallet, og tiden vil vise om aktors bevis er tilstrekkelig, sier Furuholmen.

Young Guns-medlemmet Alex Fuica (30) skal ha vært i bilen da Millehaugen ifølge politiet skjøt Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed (28) i hodet. Fuica skal selv ha vært et mål, men klarte å komme seg unna.

DREPT: Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed. Foto: Privat
DREPT: Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed. Foto: Privat Vis mer

Aktor på sin side, politiadvokat Svein Holden, mener han har sikre bevis som kan tilknytte Stig Millehaugen til drapshandlingen, blant annet opplysninger om hans bevegelser i tiden rundt drapet.

- Jeg har forståelse for at forsvarsadvokatene kaller saken for ambisiøs, men vi har ikke basert hele saken vår på Fuica. Men det er samtidig ingen grunn til å tvile på at han snakker sant i denne saken, sier Holden til Dagbladet.

Tirsdag vil Fuica avgi sin forklaring i Oslo tingrett. Dagbladet vil følge rettssaken direkte.

Dag 1: Millehaugen og Shahbaz Dad nekter straffskyld

NØKKELVITNE: Alex Fuica skal avgi sin forklaring i morgen. Foto: Politiet
NØKKELVITNE: Alex Fuica skal avgi sin forklaring i morgen. Foto: Politiet Vis mer