Frykter forhåndsdømming av Millehaugen

Men advokat Morten Furuholmen mener aktor har lagt fram en «ambisiøs» tiltale mot drapstiltalte Stig Millehaugen og Ahmed Shahbaz Dad.

FRYKTER FORHÅNDSDØMMING: Mandag startet staffesaken mot Stig Millehaugen (41) i Oslo tingrett.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
FRYKTER FORHÅNDSDØMMING: Mandag startet staffesaken mot Stig Millehaugen (41) i Oslo tingrett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er for tidlig å si noe om utfallet, men man er alltid redd for forhåndsdømming i en sak der klienten har et nokså omfattende rulleblad, sier advokat Morten Furuholmen til Dagbladet.

Hans klient, Stig Millehaugen, har lenge sagt at han er skråsikker på å bli dømt i saken.

- Men aktor sliter med et troverdighetsproblem når de baserer saken på et hovedvitne som soner en 12 år lang dom for overlagt drapsforsøk. Det er for tidlig å si noe om utfallet, og tiden vil vise om aktors bevis er tilstrekkelig, sier Furuholmen.

Young Guns-medlemmet Alex Fuica (30) skal ha vært i bilen da Millehaugen ifølge politiet skjøt Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed (28) i hodet. Fuica skal selv ha vært et mål, men klarte å komme seg unna.

DREPT: Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed. Foto: Privat
DREPT: Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed. Foto: Privat Vis mer

Aktor på sin side, politiadvokat Svein Holden, mener han har sikre bevis som kan tilknytte Stig Millehaugen til drapshandlingen, blant annet opplysninger om hans bevegelser i tiden rundt drapet.

- Jeg har forståelse for at forsvarsadvokatene kaller saken for ambisiøs, men vi har ikke basert hele saken vår på Fuica. Men det er samtidig ingen grunn til å tvile på at han snakker sant i denne saken, sier Holden til Dagbladet.

Tirsdag vil Fuica avgi sin forklaring i Oslo tingrett. Dagbladet vil følge rettssaken direkte.

Dag 1: Millehaugen og Shahbaz Dad nekter straffskyld

NØKKELVITNE: Alex Fuica skal avgi sin forklaring i morgen. Foto: Politiet
NØKKELVITNE: Alex Fuica skal avgi sin forklaring i morgen. Foto: Politiet Vis mer