Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter Forsvaret er lurt for over 200 millioner kroner

Kan ha betalt millioner av kroner til skatteparadis-selskaper som Forsvaret hevder «ikke er i bruk».

FÅR REFS: Forsvaret får kraftig refs i en intern revisorrapport. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR REFS: Forsvaret får kraftig refs i en intern revisorrapport. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret får kraftig refs i en intern revisorrapport som viser at Forsvaret kan ha betalt millioner av kroner til skatteparadis-selskaper og leverandører som Forsvaret selv hevder «ikke er i bruk».

Det er Forsvarsdepartementets interne revisorer som refser Forsvarets egne kontrollsystemer i en intern rapport, skriver ABC Nyheter.

Nettstedet har fått delvis innsyn i rapporten der det blir satt spørsmålstegn ved nærmere 70 utbetalinger til en samlet verdi av 264 millioner kroner. Alle utbetalingene skal ha skjedd i 2013, som var det året som ble undersøkt.

Revisorene har bare vurdert farene knyttet til to typer av Forsvarets utbetalinger - anskaffelser og lønn, men mener likevel at de forebyggende, avdekkende og korrigerende kontrollene ikke er tilstrekkelige.

I rapporten vises det blant annet til 509 fakturaer på til sammen mer enn 83 millioner kroner som ikke kan knyttes til noen leverandør. Det er også avdekket 24 tilfeller hvor ansatte og leverandører har felles bankkonto, og at det betales fakturaer fra selskaper med adresser i skatteparadis som man frykter skjuler hvem den reelle eieren er.

Det ble også avdekket over 4.200 fakturaer fra leverandører som var registrert som «ikke i bruk» i Forsvarets fakturasystem - regninger til en samlet verdi på 68,5 millioner kroner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart