Frykter fortsatt eks-mannen

36-åringen som ble skadd da en bombe gikk av i bilen hennes i Drammen i fjor, er fremdeles redd for eks-mannen som er tiltalt i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror aldri jeg kommer ut av dette. Han vil komme ut igjen. Jeg tror ingen offentlige instanser kan gjøre den mannen redd. Han kjører sitt løp, sa kvinnen på spørsmål fra sin bistandsadvokat, Britt Engebakken.

Hun ga uttrykk for en redsel hun har følt i mange år, etter at forholdet mellom ektefellene gikk skeis. Siden den gang har hun forsøkt å komme seg unna eks-mannen, uten å ha klart det, forklarte hun.

- Hva tror du om din eks-mann, spurte Engebakken.

- Jeg tror han er syk, svarte kvinnen lavt.

Omfattende skader

Gråtende forklarte den tidligere fotomodellen om de omfattende skadene hun fikk da hun åpnet bildøren den 23. januar i fjor. Bomben av dynamitt, og bensin i bilens forsete, påførte henne store fysiske skader:

- Da jeg våknet opp på sykehuset så trodde jeg at jeg var død. Jeg husket alt og skjønte jeg var hardt skadd. Jeg visste at de som ikke kjenner smerte er de som alvorligst er skadd.

Tilhørere og aktører var helt stille mens kvinnen fortalte om tredjegrads brannskader og smertefull transplantasjon av hud over hele kroppen. Kvinnen har fått ødelagt synet og er avhengig av spesiallinser for å unngå å se dobbelt.

- Det er ikke til legge skjul på - det har vært et forferdelig smertehelvete, sa hun.

Rekonstruksjon

Retten fikk i dag også se bilder fra rekonstruksjonen Kripos har gjennomført for å undersøke hvordan bomben gikk av. Kripos har gjennomført i alt 15 sprengninger og brukt to biler lik Golfen til 36-åringen, for å rekonstruere bomben.

Etter eksplosjonen ble tekniske etterforskere fra Kripos umiddelbart koblet inn.

Ingen av de tekniske funnene peker bestemt mot den tiltalte i saken.

Lette med bombehund

- Vi undersøkte bilen til den tiltalte i saken med bombehund, men uten at det er gjort noen markeringer, sa politioverbetjent Tom Luka i Kripos til retten.

Sammen med to kolleger la han fram analysen av de tekniske funnene.

Analysen viste at da bomben gikk av i kvinnens bil klokken 8.03 på morgenen haglet det biter fra bilen over et stort område i Kastanjeveien borettslag i Åssiden i Drammen. Bildeler og glassbiter ble slynget ut med massiv kraft. Etterforskerne fant deler av frontruten på en balkong 75 meter lenger borte.

Internett

Politioverbetjent Ole M. Størseth, ekspert på eksplosiver i Kripos, har også forsøkt å rekonstruere bomben. En plastkanne med bensin og dynamitt var festet sammen med en klype og to 9 volts batterier.

- Vi mener eksplosjonen etter all sannsynlighet skyldes en bombe av om lag 1 kilo dynamitt og opptil 5 liter bensin i førersetet, konkluderte Luka.

(NTB)

- FORTSATT REDD: Den 36-årige kvinnen som ble offer for bilbomba, forklarte seg i dag.