Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter forverret krise

- Det har vært forferdelig tungt for luftfarten, og dagens hendelse vil gjøre det enda tøffere, sier SAS-talskvinne Siv Meisingseth til Dagbladet.no..

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS har fire fly på vei fra Skandinavia til USA, men slipper trolig å omdirigere dem til andre land.

- To av flyene var på vei til New York, men disse får trolig lande i Washington eller Montreal, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS.

Håper ulykka ikke skyldes terror

I flyselskapet mottok de meldinga fra New York med vantro og sjokk. De har opprettet en krisegruppe med ansvar for SAS-flyene og passasjerene på vei til USA. Når det praktiske er tatt hånd om, skal flyselskapet i morgen sette seg ned å se på framtidige konsekvenser.

- Det har vært forferdelig mye som har rammet luftfarten den siste tida. Dette gjør at det helt klart blir tøffere, sier Meisingseth til Dagbladet.no.

- Dersom det viser seg at dagens hendelse skyldes terrorisme, gjør det alt enda verre, sier pressetalskvinnen.

Tøffe tider for Braathens

Hendelsen i New York får ingen umiddelbare praktiske konsekvenser for Braathens.

- Det har vært mange - svært mange - dårlige nyheter for luftfarten den siste tida, sier informasjonsdirektør Frode Geitvik i Braathens.

Han ramser opp stagnasjon i verdensøkonomien, 11. september og det som fulgte etterpå.

- Da sier det seg selv at nye ulykker ikke hjelper, sier Geitvik som vil få dagens hendelse på avstand før han spekulerer i konkrete konsekvenser for luftfarten og Braathens.

Hele Norges coronakart