Frykter foto-mobiler i garderoben

Flere utenlandske treningsstudioer har innført forbud mot bruk av de nye mobiltelefonene med kamera i garderoben. Norske kjeder følger utviklingen nøye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye generasjonen mobiltelefoner kan brukes til å ta bilder av god kvalitet, og sende dem til venner og bekjente. Men slik teknologi kan selvfølgelig også misbrukes. Nå frykter mange helsestudioer at det kan knipses bilder av folk i garderobene, og at bildene deretter blir lagt ut på Internett.

Sist ut med forbud, er den kinesiske kjeden «Physical». De har innført mobilforbud i sine ni helsestudioer i Hong Kong.

- Noen av mobilene kan brukes som kameraer. Hvis tar bilder av kundene våre og legger dem ut på nettet, kan det fort bli et problem for våre kunder og deres sikkerhet, sier talskvinne Miran Chan til Reuters.

Ikke problem

Så vidt Dagbladet.no vet, er det ikke innført mobilforbud i garderobene i norske treningsstudioer. Men kjedene følger utviklingen svært nøye.

- Så langt har dette ikke vært noe problem for oss, men det er viktig at medlemmene våre føler seg trygge. Hvis kameramobilene blir så utbredt at de utgjør en trussel mot våre medlemmer, vil vi selvfølgelig innføre forbud, sier informasjonsdirektør Anders Hall Grøterud i S.A.T.S Skandinavia til Dagbladet.no.

Kjeden har allerede innført mobilforbud i flere av treningshallene sine, men det skyldes i hovedsak at det skal være et fristed uten mobilbråk.

Sjekker jevnlig

For noen måneder siden gikk det rykter om at bilder fra et solarium hos S.A.T.S ble lagt ut på Internett. Kjeden så raskt at dette ikke var et av deres solarier, og seinere ble bildene sporet til Tyskland.

- Men episoden har ført til at vi følger enda bedre med på den teknologiske utviklingen. Vi sjekker jevnlig at ingen plasserer overvåkingskameraer i lokalene, sier Hall Grøterud til Dagbladet.no.

Alvor

Treningskjeden Friskis&Svettis har heller ikke hørt om noen konkrete eksempler på snikfotografering i helsestudioer i Norge, men også de følger med på utviklingen.

- Vi har ikke fått noen henvendelser, og det har så langt ikke vært noe tema hos oss, sier daglig leder Jeppe Hansson til Dagbladet.no.

- Men vi ser at det kan komme. Hvis det blir et problem, må vi sette oss ned og diskutere hva vi skal gjøre. Dette tar vi på alvor, sier Hansson.

DUSJKAMERA: Flere utenlandske treningskjeder har innført forbud mot kamera i garderobene. Denne modellen har imidlertid ikke noe å utsette på at fotografene tar bilde av henne, der hun gjør reklame for en ny type dusj i Berlin.