Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter franske tilstander

Se hva Oslos politimester Anstein Gjengedal svarte om gjengkriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Onsdag presenterer Oslo-politiet sin trendrapport for 2007, der de har analysert kriminalitetsbildet i Oslo, og hvilke utfordringer politiet står overfor i året som kommer.


Selv om volden og vinningsforbrytelsene viser nedgang, skriver også politimester Anstein Gjengedal at det er viktig å følge gjengkriminaliteten. Politimesteren mener etniske og sosiale motsetninger er i ferd med å skape konflikter mellom grupper.

Les hele rapporten her!

Til Aften sa politimester Anstein Gjengedal at sosiale motsetninger og misnøye er i ferd med skape konflikter mellom grupperinger av unge i Oslo. Han peker på flere episoder der ulike etniske ungdomsgjenger gikk løs på hverandre på Grønland tidligere i år.

- Dette er ting som bekymrer oss. Vi har hatt flere skyteepisoder på Furuset. Det er snakk om unge som tiltrekkes av gjengmiljøet, der de kan hevde seg gjennom kriminalitet og raske verdier. Én ting er hva vi gjør med den kriminaliteten som foregår nå. Men på sikt er man nødt til å ha en mye bedre integreringspolitikk, få tatt folk opp i det norske samfunnet. Vi kan også hindre en slik radikalisering blant ungdom som føler seg utstøtt, og som kan finne på det utroligste for å få oppmerksomhet. Kanskje kan de også ta hevn på det norske samfunnet fordi de ikke blir integrert, sa Gjengedal til Aften da han presenterte rapporten.

FRANSKE TILSTANDER I OSLO?:  - På sikt er man nødt til å ha en mye bedre integreringspolitikk, få tatt folk opp i det norske samfunnet, sier Oslos politimester Anstein Gjengedal til Aften. Foto: SCANPIX
FRANSKE TILSTANDER I OSLO?: - På sikt er man nødt til å ha en mye bedre integreringspolitikk, få tatt folk opp i det norske samfunnet, sier Oslos politimester Anstein Gjengedal til Aften. Foto: SCANPIX Vis mer
MANGLER INTEGRERING: Oslos politimester Anstein Gjengedal (bilde) frykter at dårlig integrert ungdom vil ta hevn på det norske samfunnet.
Hele Norges coronakart