Frykter fremmede makter etter «salg av Norge»

Men Thorbjørn Røe Isaksen mener SV ikke engang forstår sin egen politikk. - Entra er ikke et «verktøy for staten», sier han.

SOLGTE SEG NED: Næringsminister Thorbjørn Røe Isaksen mener det var helt riktig av staten å kvitte seg med aksjer i Entra. - Det er bedre med vanlige, private eiere, sier han. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SOLGTE SEG NED: Næringsminister Thorbjørn Røe Isaksen mener det var helt riktig av staten å kvitte seg med aksjer i Entra. - Det er bedre med vanlige, private eiere, sier han. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke solgte staten aksjer i Entra for over 2,5 milliarder kroner. Statens eierandel gikk dermed ned fra 33,4 prosent til 22,4 prosent. Entra er blant de største eiendomsselskapene i Norge og har en portefølje verdt 46 milliarder.

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) rister på hodet.

- Salget av Norge fortsetter. Det er helt meningsløst, høyrepolitikk på autopilot. Regjeringen selger eiendom i Norge, men bruker pengene på å kjøpe eiendom i London og resten av verden, forteller han Dagbladet.

Fremmede makter flytter inn

I regjeringens pressemelding fra salget ble det gjort klart at kjøperne av aksjene inkluderer både eksisterende aksjonærer og nye aksjonærer fra utandet. Fylkesnes er spesielt bekymret over at fremmede makter skal benytte slike muligheter til å skaffe seg eierskap over Norge.

- Jeg frykter at vi nok en gang selger norske verdier til nasjoner som kan ha interesser som kolliderer med norske interesser. Det er ganske naivt av regjeringen å ikke se den problemstillinga, men næringsdepartementet tenker ikke strategisk - de vil bare bli kvitt statlig eierskap i Entra, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer